ΜΠΑΣΚΕΤ

Final Four Euroleague 2023: O Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP της σεζόν (video)

Ολυμπιακός Σάσα Βεζένκοφ
euroleaguebasketball.net

Final Four Euroleague 2023: Ήταν αναμενόμενο, πλέον είναι κι επίσημο! Ο Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού είναι ο MVP της σεζόν.

Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού πρώτευσε στην ψηφοφορία του κοινού, των δημοσιογράφων, των προπονητών και των αρχηγών των 18 ομάδων.

Ο Βεζένκοφ έγινε ο τρίτος «ερυθρόλευκος» που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο, μετά τον Μίλος Τεόντοσιτς (2009/10) και τον Βασίλη Σπανούλη (2012/13).

Ο 27χρονος αναδείχθηκε πέντε φορές κορυφαίος παίκτης της αγωνιστικής (βλ. 2η, 4η, 8η, 10η, 24η) και δύο φορές MVP του μήνα (βλ. Νοέμβριο και Φεβορυάριο).

Σε 38 αγώνες την τρέχουσα σεζόν, μέτρησε 17.2 πόντους, 6.8 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 0.9 κλεψίματα σε 28’48’’ ανά αγώνα.

To «παρών» στη βράβευση του έδωσαν οι γονείς κι η αδερφή του Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίοι εμφανίστηκαν, φορώντας μάσκες με το πρόσωπό του.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ζούμε την στιγμή, είμαστε δεμένη ομάδα. Είμαστε ξανά εδώ και είναι κάτι σπουδαίο και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η οικογένειά μου, μου έχει μάθει τους τρόπους και τον χώρο να παίξω μπάσκετ. Πρώτα να μάθω να είμαι άνθρωπος, οι γονείς μου και η αδερφή μου με βοήθησαν πολύ. Και οι τρεις τους χρωστάω πολλά, όλα όσα είμαι σήμερα. Ήταν πάντα εκεί για μένα», δήλωσε ο πολυτιμότερος παίκτης για τη σεζόν 2022/23.

Το φετινό Final Four της EuroLeague μαζί με όλα τα παιχνίδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, θα είναι αποκλειστικά και για τις επόμενες 5 σεζόν στο Novasports

Σχετικές ειδήσεις