ΜΠΑΣΚΕΤ

Μέγα θέμα για την Εθνική μπάσκετ – Δεν αλλάζει το στάτους του Ντόρσεϊ

Μέγα θέμα για την Εθνική μπάσκετ – Δεν αλλάζει το στάτους του Ντόρσεϊ

Ως «νατουραλιζέ» θα πρέπει να αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, με την Ελληνοποίηση του Ουόκαπ να φέρνει προβλήματα στη διαχείριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Κάτω από άκρα μυστικότητα και σε χρόνο ρεκόρ, ο Τόμας Γουόκαπ έγινε Έλληνας. Οι διαρροές απ’ την πλευρά της ΕΟΚ για να δικαιολογηθεί το γεγονός, έκαναν λόγο για αλλαγή στο στάτους του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Προκειμένου να αγωνίζεται ο άσος της Φενέρ χωρίς να θεωρείται «νατουραλιζέ». Ως γνωστόν κάθε ομάδα μπορεί να έχει έναν τέτοιο παίκτη στο ρόστερ της, σύμφωνα με τη FIBA.

Όπως αποδείχθηκε, παρά τις διαρροές και τις όποιες προσδοκίες της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα ο Ντόρσεϊ να πάψει να αγωνίζεται ως «νατουραλιζέ» με την Εθνική ομάδα. Η FIBA το ξέκοψε. Κατά συνέπεια, ενόψει του Παγκόσμιου που ακολουθεί, αλλά και συνολικά τις υποχρεώσεις της επίσημης αγαπημένης, δημιουργείται τεράστιο θέμα στη διαχείριση της ομάδας.

Απ’ τη μία η διαβεβαίωση της ΕΟΚ που έπεισε την κυβέρνηση να παρέχει ελληνικό διαβατήριο στον Τόμας Ουόκαπ για να βοηθήσει την Εθνική ομάδα κι απ’ την άλλη η αγωνιστική ανάγκη της ομάδας που όπως ξέρουν όλοι ψάχνει σαν τον… διψασμένο στην έρημο καλούς σουτέρ. Ο Ντόρσεϊ είναι ο κορυφαίος στην Εθνική Ελλάδος, οπότε το να βγει απ’ το ρόστερ για να μπει ο Ουόκαπ μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσει.

Οπότε δημιουργείται το τεράστιο ερώτημα: Ποιος ο λόγος της εσπευσμένης, ταχύτατης, μυστικής παροχής ελληνικού διαβατηρίου στον παίκτη του Ολυμπιακού, απ’ τη στιγμή που δεν εξυπηρετεί σε κάτι την Εθνική ομάδα, παρά μόνο πρόβλημα δημιουργεί;

Πλέον το… μπαλάκι πηγαίνει στον Δημήτρη Ιτούδη. Ο οποίος θα πρέπει να αποφασίσει ποιον θα «κόψει» απ’ τους δύο. Αν θα διαλέξει τον καλό σουτέρ που τόσο λείπει απ’ το ελληνικό μπάσκετ, ή αν θα επιλέξει την επιλογή της ΕΟΚ, που είναι καλός παίκτης αλλά με αγωνιστικά στοιχεία που δεν εξυπηρετούν το πλάνο της Εθνικής.