ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Ο Εργκίν Αταμάν μιλάει μέσα από το ΟΑΚΑ - «Γεμάτη συναισθήματα η παρουσία μου εδώ»

Παναθηναϊκός: Ο Εργκίν Αταμάν μιλάει μέσα από το ΟΑΚΑ - «Γεμάτη συναισθήματα η παρουσία μου εδώ»
Intime

Παναθηναϊκός: Ο Εργκίν Αταμάν είναι και επίσημα ο νέος προπονητής των «πράσινων» και μίλησε για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ.

Στην επισημοποίηση της συμφωνίας με τον Τούρκο προπονητή προχώρησε την Τρίτη (20/06) η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον πρώην, πλέον, τεχνικό της Αναντολού Εφές.

Ο Εργκίν Αταμάν ολοκλήρωσε την θητεία του στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, καθώς πριν από μερικές ημέρες κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας, ενώ επί των ημερών του, οι Τούρκοι κατέκτησαν δύο Ευρωλίγκες, ενώ ο απολογισμός στην γειτονική χώρα ήταν τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα.

Την Τρίτη (20/06) ο Εργκίν Αταμάν έφτασε στην Αθήνα, ούτως ώστε να επισημοποιηθεί η συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό και λίγη ώρα αργότερα, η «πράσινη» ΚΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα το deal μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Τούρκος προπονητής βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και στις πρώτες δηλώσεις του μέσα από το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού μίλησε για την τρομερή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του.

Αναλυτικά ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε: «Πολλοί με ρώτησαν "Γιατί πας στον Παναθηναϊκό;" Ανησυχώντας επειδή τα τελευταία χρόνια είχε κακές πορείες στην EuroLeague. Όμως κάθε φορά που βλέπω στο YouTube την ατμόσφαιρα των προηγούμενων ετών στο ΟΑΚΑ μου δημιουργεί έντονα συναισθήματα.

Ελπίζω ότι οι οπαδοί θα απολαύσουν την επόμενη χρονιά και ελπίζω ότι η πρώτη μου παρουσία στο ΟΑΚΑ θα είναι γεμάτη από συναισθήματα, τα οποία θα είναι ακόμα εντονότερα όταν με όλους τους φιλάθλους μας εδώ, θα κατακτήσουμε ένα σημαντικό τρόπαιο».

Αταμάν: «Να επανέλθουμε στα χρόνια των επιτυχιών»

Νωρίτερα μιλώντας στο paobc ο Εργκίν Αταμάν τόνισε:: «Μου αρέσει το πράσινο, το πράσινο και το άσπρο είναι όμορφα χρώματα. Σίγουρα τα συναισθήματά μου εδώ, ως προπονητής του Παναθηναϊκού, είναι υπέροχα. Έχω βρεθεί αρκετές φορές στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος, αλλά τώρα όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι έχοντας μεγάλους στόχους», τονισε.

Όσο για το αν αισθάνεται αισιόδοξος για το νέο του εγχείρημα ήταν ξεκάθαρος: «Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Αλλιώς γιατί να είμαι εδώ; Το ΟΑΚΑ είναι ένας μέρος με πολλούς τίτλους και αναμνήσεις. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τώρα είναι η στιγμή να επιστρέψει στα χρόνια των επιτυχιών. Αυτή η αρένα θα είναι γεμάτη και μαζί με τον κ. Γιαννακόπουλο και όλο το επιτελείο θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ομάδα που θα παλεύει για τα πάντα. Μου αρέσει η Αθήνα, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά δεν είμαι εδώ για διακοπές. Είμαι ένας προπονητής-νικητής και με εξαίρεση αυτή τη χρονιά, τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν είχα μεγάλες επιτυχίες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και τώρα αισιοδοξώ πως θα τις επαναλάβω στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Είμαι βέβαιος πως όλοι οι φίλαθλοί μας θα το ευχαριστηθούν και είμαι επίσης βέβαιος πως οι αντίπαλοί μας θα έχουν κάποια προβλήματα».

Τέλος, σε ερώτηση για το πως περιμένει το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ, είπε: «Είμαι βέβαιος πως θα είναι γεμάτο. Δεν θα είμαι μόνος μου. Θα έχουμε ένα μεγάλο και ισχυρό ρόστερ. Βρισκόμαστε σε μεταγραφική περίοδο και εργαζόμαστε με όλο το επιτελείο και με την μεγάλη υποστήριξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα νικήτρια, να δημιουργήσουμε μια εξαιρετική ομάδα. Η ενέργεια του κόσμου θα μας προσφέρει σπουδαία συναισθήματα. Μου αρέσει το γεμάτο γήπεδο, μου αρέσει η σπουδαία ατμόσφαιρα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου, κανένας δεν μπορεί μόνος του. Χρειαζόμαστε δίπλα μας τον κόσμο μας να το ευχαριστηθεί».