ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου

Ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει τον Ντίνο Μήτογλου για την υπόθεση ντόπινγκ, λίγες ημέρες πριν από την ακροαματική διαδικασία στο CAS, η οποία έχει οριστεί για τις 4 Ιουλίου.

Την Τρίτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Ντίνου Μήτογλου στο CAS, στο οποίο έχει προσφύγει ο διεθνής αθλητής κατά της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί αρχικά από τη FIBA για χρήση παράνομων ουσιών.

Ο Αλέξης Κούγιας, σε συνεργασία με τον Σοφοκλή Πιλάβιο που τον εκπροσωπεί εδώ και καιρό, είναι ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπόθεση του Έλληνα φόργουορντ, ο οποίος ελπίζει να δικαιωθεί και να επιστρέψει στη δράση νωρίτερα από τις 25 Νοεμβρίου του 2024.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέλαβε την υπόθεση, κυρίως για να κατατεθεί μήνυση εις βάρος της γιατρού που χορήγησε απαγορευμένες ουσίες στον Μήτογλου και τον ενέπλεξε σε αυτή την κατάσταση.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρει:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανακοινώνει ότι ο διεθνής και με διεθνή καριέρα μπασκετμπολίστας, Ντίνος Μήτογλου ανέθεσε στον επικεφαλής του γραφείου μας, κο Αλέξιο Κούγια, την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων του, σε όλα τα επίπεδα της δικαστικής ταλαιπωρίας, την οποίαν αντιμετωπίζει.

Όπως είναι γνωστό, ο κος Μήτογλου εν αγνοία του και εξαπατηθείς από μια αδίστακτη Ελληνίδα γιατρό, η οποία ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατες κακουργηματικές κατηγορίες, έλαβε απαγορευμένες ουσίες τις οποίες η συγκεκριμένη γιατρός τον είχε διαβεβαιώσει ότι είναι νόμιμες και καθόλου επισφαλείς για την υγεία του.

Κατόπιν ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές, απεδείχθη το εντελώς αντίθετο.

Η εντολή την οποίαν έχουμε λάβει από τον κο Μήτογλου είναι αφενός μεν να συνεργαστούμε με τον εν Ελλάδι δικηγόρο του, κο Σοφοκλή Πιλάβιο και τους δικηγόρους τους οποίους έχει επιλέξει για να τον υπερασπιστούν στην δικαστική διαδικασία που αφορά την ποινική του μεταχείριση και την απαγόρευση που του έχει επιβληθεί να μην αγωνίζεται επί 32 μήνες, αλλά κυρίως να υποβάλουμε μήνυση εις βάρος αυτής της κακοποιού γιατρού, διότι διέπραξε εις βάρος του κου Μήτογλου το κακούργημα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, αφού τα χορηγηθέντα στον κο Μήτογλου σκευάσματα μετά βεβαιότητος μπορούν να προκαλέσουν στο μέλλον σοβαρότατο κίνδυνο, ακόμη και για την ίδια τη ζωή του.

Με την υποβολή αυτής της μηνύσεως, γι’ αυτό το κακούργημα, αποδεικνύεται η παντελής αθωότητα του κου Μήτογλου, αφού αυτός ποτέ δεν θα ελάμβανε την οιανδήποτε ουσία εάν γνώριζε ότι αυτή αφενός μεν είναι παράνομη, αφετέρου δεν θα διακινδύνευε την ίδια του τη ζωή».