ΜΠΑΣΚΕΤ

Τέλος εποχής για τον Τζίτζι Ντατόμε - Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

Τέλος εποχής για τον Τζίτζι Ντατόμε - Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση
Intime

Μετά από 20 χρόνια καριέρας ο Λουίτζι «Τζίτζι» Ντατόμε ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τα γήπεδα του μπάσκετ.

«Βόμβα» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έριξε ο Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του στην ηλικία των 35 ετών, αποχαιρετόντας την Αρμάνι Μιλάνο, στην οποία πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια.

«Γεια σε όλους, έχω ένα μήνυμα για εσάς! Δεν είναι εύκολο αυτό που θέλω να πω, οπότε θα είμαι πολύ άμεσος! Αφήνω το μπάσκετ, τελείωσα από το να παίζω στα παρκέ» ήταν τα πρώτα του λόγια, ξεκινώντας να εξηγεί την απόφασή του, κάνοντας στη συνέχεια μια αναδρομή, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Με τη σειρά της και η Αρμάνι Μιλάνο αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Ιταλό μπασκετμπολίστα για την προσφορά του.

Ο Τζίτζι Ντατόμε ξεκίνησε το μπάσκετ το 2003. Μέχρι το 2007 αγωνίστηκε στη Σιέναγια να μετακομίσει για μια χρονιά στη Σακφάτι, ενώ από το 2008 έως το 2013 έπαιξε στη Ρόμα. Τη διετία 2013-15 έκανε το βήμα στο NBA με τους Πίστονς και τους Σέλτικς.

Επέστρεψε στην Ευρώπη το 2015 και για πέντε χρόνια αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε, ενώ το 2020 γύρισε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Ντατόμε είχε συνολικά 273 εμφανίσεις στη Euroleague, μετρώντας 2.278 πόντους (8,3 κατά μέσο όρο), 869 ριμπάουντ (3,2 μ.ό.), 248 ασίστ, 131 κλεψίματα, 249 λάθη και 64 μπλοκ.

Έχει κατακτήσει μία φορά τη Euroleague, με τη Φενέρ το 2017, τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ιταλίας, αλλά και τρία πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα Τουρκίας.