ΜΠΑΣΚΕΤ

Mundobasket: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μήτογλου η προεπιλογή - Οι κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας

Mundobasket: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μήτογλου η προεπιλογή - Οι κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας
Intime

Mundobasket: Στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας βρίσκεται και… επίσημα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως και ο Ντίνος Μήτογλου, εν αντιθέσει με τους Κώστα Σλούκα, Νικ Καλάθη και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Γνωστές έγιναν οι πρώτες κλήσεις για την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας. μεταξύ των κλήσεων βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον σούπερ σταρ των Μπακς να κάνει αγώνα… δρόμου για να είναι έτοιμος λόγω προβλημάτων στα γόνατά του.

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ενώ την πρώτη κλήση έλαβε και ο Τόμας Ουόκαπ. Επιστροφή και για τον Ντίνο Μήτογλου. Αντίθετα, εκτός των κλήσεων έμειναν οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης, οι οποίοι αποφάσισαν να ξεκουραστούν το καλοκαίρι, αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Την ερχόμενη Δευτέρα, 24/7, θα αρχίσει στο ΟΑΚΑ η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο κύπελλο 2023, το οποίο θα φέρει την Εθνική στις Φιλιππίνες, με αντιπάλους στην πρώτη φάση τις Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

Ο προπονητής της Εθνικής, Δημήτρης Ιτούδης, ανακοίνωσε την επιλογή 22 παικτών για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις και από αυτούς να προκύψει η τελική 12άδα για τη διοργάνωση.

Στο διάστημα της προετοιμασίας, η Εθνική ανδρών θα δώσει και αγώνες, στις 2/8 στη Λουμπλιάνα με τη Σλοβενία, στις 4/8 στο ΟΑΚΑ με τη Σλοβενία στο ματς στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, στις 8 και 10/8 στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά AEGEAN Aκρόπολις με αντιπάλους Σερβία και Ιταλία αντίστοιχα και στις 18 και 19/8, στο διεθνές τουρνουά του Αμπου Ντάμπι με αντιπάλους ΗΠΑ και Γερμανία.

Οι κλήσεις:

Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Χουγκάζ, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Μάνος Χατζηδάκης, Λευτέρης Μαντζούκας, Τόμας Ουόκαπ, Βαγγέλης Ζούγρης».

Σχετικές ειδήσεις