ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημόσια καταγγελία-σοκ κατά του διαιτητή Ηλία Κορομηλά: «Προσπάθησε να με δωροδοκήσει»

Δημόσια καταγγελία-σοκ κατά του διαιτητή Ηλία Κορομηλά: «Προσπάθησε να με δωροδοκήσει»

Άκρως σοβαρή καταγγελία από Ουκρανό διαιτητή, ο οποίος σε συνέντευξή του κατηγόρησε τον Ηλία Κορομηλά πως ήθελε να τον δωροδοκήσει πριν τον τελικό του Eurocup το 2021.

Δυστυχώς ο κατήφορος για την ελληνική διαιτησία στο μπάσκετ, συνεχίζεται. Οι ντροπιαστικές καταγγελίες συνεχίζονται, με τον Ηλία Κορομηλά αυτή τη φορά να είναι στο επίκεντρο. Καθώς Ουκρανός διαιτητής, τον κατηγόρησε δημόσια σε συνέντευξή του, πως προσπάθησε να τον δωροδοκήσει και μάλιστα σε αγώνα υψηλότατου επιπέδου: Τον τελικό του Eurocup.

Το όνομα του Ουκρανού ρέφερι είναι Μικόλα Αμπρόσοφ. Ήταν ένας απ’ τους διαιτητές του δεύτερου τελικού στο Eurocup το 2021, με την Ούνικς Καζάν να παίζει με τη Μονακό. Ο Αμπρόσοφ λοιπόν, παραχώρησε συνέντευξη κι εκεί κατήγγειλε δημόσια τον Κορομηλά πως μέσω του συμπατριώτη του, Μπόρις Ρίζικ (διαιτητής επιπέδου Euroleague), προσπάθησε κωδικοποιημένα να τον δωροδοκήσει με 10.000 ευρώ για να σφυρίξει υπέρ της ρωσικής ομάδας.

Ο Ουκρανός επισήμανε πως δε δέχτηκε, τονίζοντας μάλιστα πως είχε νικήσει τελικά η Μονακό.

Διαβάστε τις ντροπιαστικές για το ελληνικό μπάσκετ, δηλώσεις του Αμπρόσοφ:

«Αυτό που θα πω μπορεί να εκπλήξει αρκετούς, αλλά έτσι συνέβησαν τα πράγματα: τρεις ημέρες πριν το παιχνίδι λαμβάνω μία κλήση από τον πιο διάσημο διαιτητή στην Ουκρανία, τον Μπόρις Ρίζικ.

Μου λέει πως στον τελικό παίζει η Ούνικς, που έχει Έλληνα προπονητή και Έλληνα βοηθό. Τον προσέγγισε (σ.σ. τον Ρίζικ) ο επίσης Έλληνας, Ηλίας Κορομηλάς, ο οποίος ήταν διαιτητής της Euroleague και προσπάθησε μέσω αυτού να έρθει σε συμφωνία μαζί μου. Αν συμφωνούσα, τότε ο Κορομηλάς θα μιλούσε απευθείας μαζί μου για να “κανονίσουμε” για τη νίκη της Καζάν.

Δεν απάντησα τίποτα στον Ρίζικ και μου είπε να το σκεφτώ για 24 ώρες. Αν άλλαζα γνώμη και όλα πήγαιναν βάσει σχεδίου, θα έπαιρνα 10.000 ευρώ. Μου έδωσε μάλιστα έναν αριθμό Viber για να τηλεφωνήσω μετά το τέλος του ματς.

Όλοι ξέρετε το αποτέλεσμα, όμως: η Μονακό κέρδισε για 3 πόντους».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης στο 37:33 :