ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα-Γερμανία 71-84: Μάθημα για την Εθνική μας που πρέπει να βελτιώσει πολλά

Ελλάδα-Γερμανία 71-84: Μάθημα για την Εθνική μας που πρέπει να βελτιώσει πολλά

Σοβαρά επιθετικά προβλήματα η Εθνική που έχασε 84-71, η ποιότητα των Γερμανών έκανε τη διαφορά στην πρόβα τζενεράλε πριν το Μουντομπάσκετ.

Για ένα ημίχρονο το… πάλεψε η Ελλάδα κόντρα στη Γερμανία. Όταν οι ποιοτικότεροι αντίπαλοί μας στο τελευταίο φιλικό του Άμπου Ντάμπι, πριν το ταξίδι για τις Φιλιππίνες και το Παγκόσμιο, απλά… χάθηκαν απ’ τα μάτια μας. Μοιραία ήρθε το 84-71 με την τη διαφορά να μειώνεται στο τέλος καθώς είχε φτάσει τους 20.

Ειδικά επιθετικά η επίσημη αγαπημένη έδειχνε να «σκαλώνει» συχνά. Όταν δεν ήταν ο Γουόκαπ στην πεντάδα έλειπε εντελώς η δημιουργία, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε αστοχία κι όχι κάποια αξιόπιστη λύση για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κάτι που οι Γερμανοί είχαν με τον Σρούντερ, τον Φραντς Βάγκνερ και όχι μόνο.

Ο Μήτογλου είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουν, ο Ρογκαβόπουλος πρόσθεσε 15 πόντους, ενώ ο Γουόκαπ τελείωσε με 12 και 6 ασίστ. Από τη Γερμανία, Σρέντερ και Τάις είχαν από 15, Φραντς Βάγκνερ 14, Μο Βάγκνερ 13 και Βότιμαν 10.

Η Εθνική μας ουσιαστικά ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν σε όλο το ματς. Μπόρεσε να μείνει κοντά όταν πέτυχε τρία σερί τρίποντα και ισοφάρισε το παιχνίδι, ενώ πέρασε μπροστά στο 41-40, αλλά από εκεί και πέρα… έπεσε ο διακόπτης.

Οι Γερμανοί γρήγορα πήγαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, οι διαιτητές ήταν στον… κόσμο τους χαλώντας το ματς ουσιαστικά και η Ελλάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει με τίποτα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι αντίπαλοί μας ανέβαζαν τη διαφορά φτάνοντας στο 76-56. Στο τέλος χαλάρωσαν και έτσι απλά μειώσαμε στο τελικό -13.

Είναι ξεκάθαρο, πάντως, πως χρειάζεται να λυθούν αρκετά ζητήματα για να μπορέσει η Εθνική να πετύχει κάτι στο Παγκόσμιο.

Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-33, 55-64, 71-84