ΜΠΑΣΚΕΤ

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 75-84: Ακόμη και «μισός» έχει χαρακτήρα

Περιστέρι-Παναθηναϊκός 75-84: Ακόμη και «μισός» έχει χαρακτήρα

Χωρίς έξι παίκτες οι «πράσινοι» σε ματς με ένταση κατάφεραν να νικήσουν στο Περιστέρι, με τον Μαντζούκα να κάνει double-double.  

Πέρα απ’ το αστείρευτο επιθετικό ταλέντο, ο Παναθηναϊκός βρίσκει ξανά το χαρακτήρα του. Το φανέρωσε στο φιλικό με το Περιστέρι στο πλαίσιο του τουρνουά «Νίκος Φάσουρας», όπου και επικράτησε της ομώνυμης ομάδας του Βασίλη Σπανούλη με 84-75. Σε μια αναμέτρηση όπου οι «πράσινοι» ήταν χωρίς έξι παίκτες και μόλις με έναν ψηλό (Μπαλτσερόφσκι).

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έδωσε… επιθετικό ρεσιτάλ στο πρώτο δεκάλεπτο. Κάτι που φάνηκε κι απ’ τους πόντους που πέτυχε. Το Περιστέρι από εκεί και πέρα ισορρόπησε το ματς, εκμεταλλευόμενο τις πολλές απουσίες που είχε ο Παναθηναϊκός κι αυτόματα αυτό έφερε έξτρα κόπωση. Ειδικά στους ψηλούς, όπου ο Μπαλτσερόφσκι ήταν ο μόνος διαθέσιμος σέντερ. Κι εκεί προσπάθησε να «χτυπήσει» αρκετά η ομάδα του Σπανούλη.

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, το προβάδισμα άλλαζε χέρια και οι μικρές διαφορές που έπαιρναν οι ομάδες εξανεμίζονταν σχετικά εύκολα. Ο Αταμάν κυρίως θέλησε να κάνει πολλές δοκιμές, χρησιμοποίησε για σημαντικό διάστημα τον Μαντζούκα στο πέντε. Ακόμη και πριν αποβληθεί με 5 φάουλ ο Μπαλτσερόφσκι.

Ο νεαρός για τα δεδομένα που είχε να αντιμετωπίσει ανταπεξήλθε και μάλιστα έκλεισε το παιχνίδι με double-double έχοντας 11 πόντους και 12 ριμπάουντ. Και με αυτόν ως σέντερ, τον Γκριγκόνις στο τέσσερα και τρεις περιφερειακούς (Σλούκα, Βιλντόζα, Γκραντ) οι «πράσινοι» οδήγησαν το ματς με χαρακτήρα και πήραν τη νίκη.

Εξαιρετικός ο Σλούκας δημιουργικά, σταθερός στο σκοράρισμα ο Γκριγκόνις, ο Μπαλτσερόφσκι φάνηκε να κουράζεται από ένα σημείο και μετά, καθώς το Περιστέρι προσάρμοσε το παιχνίδι πάνω του και του «έστηνε παγίδες».

Τα δεκάλεπτα: 18-31, 44-48, 64-63, 74-84

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Β. Σπανούλης): Μήτρου-Λονγκ 7, Ράγκλαντ 7 (1), Ντάνκγουμπιτς 2, Ξανθόπουλος, Χατζής, Χαντς 14 (4), Πουλιανίτης 8 (2), Κασελάκης 7 (1), Ρένφρο 12, Γουίλιαμς 5 (1), Χουγκάζ 8 (1), Ζούγρης 5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ε. Αταμάν): Καλαϊτζάκης 7, Βιλντόζα 13 (3), Γκάι, Μπαλτσερόφσκι 14, Σλούκας 10 (2), Αβδάλας, Σαμοντούροβ, Γκραντ 14, Γκριγκόνις 15 (2), Μαντζούκας 11 (2).