ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άνοιξε η συζήτηση για trade - Οι πιθανοί προορισμοί

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άνοιξε η συζήτηση για trade - Οι πιθανοί προορισμοί

Το ESPN άνοιξε τη συζήτηση για trade του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους Μιλγουόκι Μπακς το καλοκαίρι του 2024 και ανέφερε τις ομάδες με τις περισσότερες πιθανότητες να τον αποκτήσουν. 

Ο κορυφαίος αναλυτής του ESPN, Ζακ Λόου, εξήγησε όλα τα δεδομένα για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο και υποστήριξε πως οι ομάδες του ΝΒΑ είναι έτοιμες για τη μεταγραφή του Έλληνα σούπερ σταρ με ανταλλαγή.

Φιλοξενώντας τη Ραμόνα Σέλμπερν στο δημοφιλές podcast «The Low Post», ξεκαθάρισε πως θεωρεί τον Greek Freak ως έναν από κορυφαίους παίκτες του κόσμου και υποστήριξε πως οι Μπακς ενδέχεται να τον ανταλλάξουν το καλοκαίρι του 2024 αν δεν φτάσουν μέχρι τους τελικούς τη φετινή σεζόν. Κι αυτό γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσουν να τον χάσουν ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2025, όταν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μονομέρες δικαίωμα ανανέωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Λόου, ήδη αρκετές ομάδες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για μία τέτοια κίνηση, καθώς στο ΝΒΑ ο προγραμματισμός γίνεται μήνες νωρίτερα ή και χρόνια όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ, όπως αυτό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο αναλυτής του ESPN παρέθεσε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, με πρώτη και καλύτερη αυτή της Νέας Υόρκης, αλλά και τους συντοπίτες Νετς να βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα. Οι Πέλικανς δεν έχουν μεγάλη αγορά, αλλά διαθέτουν αρκετά δελεαστικά picks στο NBA Draft για τους Μπακς.

Οι Λος Άντζελες Λέικερς θα ήταν ένας ιδανικός προορισμός για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σύμφωνα με τον Λόου, αλλά δεν είναι εύκολο να βρει τα ιδανικά ανταλλάγματα για να έρθει σε συμφωνία με τους Μπακς.

Επίσης, ανέφερε πως οι Μαϊαμι Χιτ και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, με αρκετές πιθανότητες. Ο Λόου έβαλε στην κουβέντα και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, καθώς διαθέτουν ήδη ένα νέο αστέρι του NBA, τον Σάι Γκίλτζιους - Αλεξάντερ, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα τους έκανε διεκδικητές του πρωταθλήματος. Παράλληλα διαθέτουν πολλά picks στο Draft για να δελεάσουν τους Μπακς.

Μικρότερη αναφορά έγινε στους Τορόντο Ράπτορς, Χιούστον Ρόκετς και Ορλάντο Μάτζικ. Το σίγουρο είναι πως πολλοί οργανισμοί του ΝΒΑ δουλεύουν ήδη για την πιθανότητα να εντάξουν τον Greek Freak στο δυναμικό τους.

Πάντως, ο Λόου δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο να υπογράψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μία μίνιμουμ επέκταση στους Μπακς για 2 χρόνια, θέλοντας να διεκδικήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα με τα «ελάφια».

Σχετικές ειδήσεις