ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 66-79: Τα «έσπασε» κι έχασε

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 66-79: Τα «έσπασε» κι έχασε

Απίστευτη αστοχία των «πράσινων» και φυσιολογική ήττα από τους Τούρκους με πολύ καλό ντεμπούτο για Χουάντσο και Λεσόρ.  

Οι 13 πόντοι διαφοράς με τους οποίους νίκησε η Φενέρμπαχτσε, ίσως να μοιάζουν και λίγοι λόγω της αστοχίας του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» στο πρώτο τους φιλικό στο «Nick Galis Tournament», ηττήθηκαν με 79-66, λόγω της… ανεξήγητης αστοχίας έξω απ’ το τρίποντο. Αν και «έβγαζαν» καλά σουτ, δεν μπορούσαν με τίποτα να πετύχουν καλάθι κι έτσι η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Θετικό για τον Παναθηναϊκό η εκπληκτική εμφάνιση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αλλά και η καλή παρουσία του Λεσόρ. Δύο παικτών που αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με το «τριφύλλι». Ειδικά ο Ισπανός έμοιαζε ασταμάτητος με εξαίρεση κι αυτός τα τρίποντα. Σημείωσε 19 πόντους, δείχνοντας την κλάση του. Για τους Τούρκους, εξαιρετικός και παίκτης κλειδί ήταν ο Σανλί που στο κρίσιμο σημείο αυτός με τα σουτ που πήρε «έχτισε» τη διαφορά.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τις άμυνες να κυριαρχούν. Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, μετά το πρώτο 6λεπτο της αναμέτρησης η αστοχία ήταν μεγάλη. Οι «πράσινοι» αν κι έβγαζαν ελεύθερα σουτ, δεν είχαν ευστοχία κι έτσι έμειναν για αρκετά λεπτά χωρίς πόντο, σημειώνοντας μόλις 1/13 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο. Μέχρι το 15’ το «τριφύλλι» είχε σημειώσει μόλις 12 πόντους.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν λίγο καλύτερη σε ευστοχία, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν την άφησε να ξεφύγει στο σκορ. Η διαφορά σε ένα ξέσπασμα των Τούρκων έφτασε στους 11 πόντους, όμως η τελική ευθεία του δευτέρου δεκαλέπτου και η ισορροπία στην ευστοχία, έφερε τη μείωση του σκορ στο 27-29 του 20’.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με μπόλικες ισοπαλίες και αρκετή αστοχία. Ειδικά απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού που δεν μπορούσε να σκοράρει από το τρίποντο, αλλά βρήκε λύσεις κυρίως απ’ τον Χουάντσο. Η Φενέρ έκανε ένα μικρό ξέσπασμα με τον Σανλί στο τέλος του δεκαλέπτου και πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (41-46) στο 30’. Υπήρξε και τραυματισμός του Παπαγιάννη που συγκρούστηκε γόνατο με γόνατο με τον Λεσόρ κι έδειξε να πονά αρκετά. Όμως λίγο αργότερα καθησύχασε τους ανθρώπους της Φενέρ λέγοντας πως είναι καλά.

Η εκνευριστική αστοχία του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν, δεν μπορούσε με τίποτα να βάλει ένα τρίποντο και αντίθετα η Φενέρ μόλις βρήκε ρυθμό η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα. Ανέβηκε μέχρι και τους 17 μάλιστα. Οι «πράσινοι» πίεσαν σε όλο το γήπεδο και βρήκαν κάποια καλάθια, με βασικούς εκφραστές τους Χουάντσο και Λεσόρ. Οι Τούρκοι επικράτησαν με 66-79, εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη αστοχία του Παναθηναϊκού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 29-27, 46-41, 79-66.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Γκάι, Μωραΐτης, Μπαλτσερόφσκι 4, Σλούκας 8, Παπαπέτρου, Γκραντ 6, Λεσόρ 17, Γκριγκόνις 12, Ερνανγκόμεθ 19, Μήτογλου, Μαντζούκας

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 8, Χαζέρ, Γουίλμπεκιν 8, Σανλί 21, Παπαγιάννης 7, Μαχμούτογλου, Μπιμπέροβιτς, Πιερ 6, Ντόρσεϊ 3, Καλάθης 7, Μάνταρ 10, Σεστίνα 9