ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στο Μαρούσι, σε άδειο ΟΑΚΑ

Basket League: Εκκίνηση για τον Παναθηναϊκό κόντρα στο Μαρούσι, σε άδειο ΟΑΚΑ

Η πρώτη αγωνιστική της Basket League ολοκληρώνεται στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται το Μαρούσι, ενώ νωρίτερα ο Απόλλων Πατρών αντιμετωπίζει την Καρδίτσα. 

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Δευτέρα η 1η αγωνιστική της φετινής Basket League.

Ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν κάνει πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα κόντρα στο νεοφώτιστο Μαρούσι, το οποίο επιστρέφει στην κατηγορία μετά από 11 χρόνια και την περίοδο 2011-12.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων θα έχει στο «τιμόνι» της τον Γιώργο Σκαραφίγκα που επιστρέφει και ο ίδιος στην κατηγορία μετά από μερικά χρόνια. Κοουτσάρισε τον Πανιώνιο σε ένα ματς της περιόδου 2019-20 ως υπηρεσιακός προπονητής. Στο ρόστερ της, μεταξύ άλλων, βρίσκονται ο Χάρης Γιαννόπουλος με τα 278 παιχνίδια στην Basket League αλλά και άλλοι παίκτες που ξέρουν την κατηγορία όπως ο Ραντούλιτσα, ο Νικολαΐδης και ο Τζούστον.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με ήττες στις δύο προηγούμενες σεζόν στο Πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας και στις δύο τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από αυτήν τη διετία, μετρούσε 27 νίκες σε 29 πρεμιέρες της Basket League. Ως γηπεδούχος, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, μετράει μόνο νίκες (17-0).

Το Μαρούσι από την πλευρά του, στις 14 σεζόν του στην Basket League, μπήκε πέντε φορές με νίκη στο Πρωτάθλημα. Είχε μάλιστα περισσότερες νίκες ως φιλοξενούμενος στο εναρκτήριο παιχνίδι του (3-5) από εκείνες που είχε στο γήπεδο του (2-4).

Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στι διάθεσή του για το ματς του άδειου ΟΑΚΑ (εκτίει ποινή 4 αγωνιστικών ο Παναθηναϊκός από τους περσινούς τελικούς με τον Ολυμπιακό) τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ντίνο Μήτογλου, ενώ θα αποφασίσει μερικές ώρες πριν από το τζάμπολ ποιον ξένο παίκτη από τους 7 (Μπαλτσερόφσκι, Γκάι, Γκριγκόνις, Γκραντ, Βιλντόζα, Λεσόρ, Ερνανγκόμεθ) θα αφήσει εκτός της 6άδας.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Basket League

Κολοσσός Ρ.-Περιστέρι 104-93 2η παρ., 86-86 1η παρ., 80-80 (κ.α.)

ΑΕΚ-Λαύριο 93-98

ΠΑΟΚ-Προμηθέας Π. 80-95

Άρης-Ολυμπιακός 72-81

Απόλλων Π.-Καρδίτσα (9/10, 17:15)

Παναθηναϊκός-Μαρούσι (9/10, 20:15, κ.θ.) ΕΡΤ3

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Προμηθέας Πατρών 2

Ολυμπιακός 2

Κολοσσός Ρόδου 2

Λαύριο 2

Περιστέρι 1

ΑΕΚ 1

ΠΑΟΚ 1

Αρης 1

Απόλλων Πατρών 0 -0αγ.

Καρδίτσα 0 -0αγ.

Παναθηναϊκός 0 -0αγ.

Μαρούσι 0 -0αγ.