ΜΠΑΣΚΕΤ

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Θα ζητήσει να παίζει εκτός έδρας μέχρι το τέλος του πολέμου

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Θα ζητήσει να παίζει εκτός έδρας μέχρι το τέλος του πολέμου

Οι σκέψεις στην ομάδα του Ισραήλ για να μην υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή της στην Euroleague και να μην χρειαστεί να αγωνιστεί σε ουδέτερη έδρα.

Ο αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Αρμάνι Μιλάνο για την Euroleague που ήταν προγραμματισμένος για την ερχόμενη Πέμπτη, αναβλήθηκε. Με την ευχή όλων να έχουν τελειώσει οι εχθροπραξίες στη λωρίδα της Γάζας εντός των ημερών. Όμως με τους επιτελείς του Ισραηλινού κράτους να μιλούν διαρκώς για μακρά διάρκεια πολέμου που είναι μπροστά, η «ομάδα του λαού» πρέπει να βρει λύσεις για να αγωνίζεται στη διοργάνωση.

Ήδη η Παρτιζάν της προσέφερε το Βελιγράδι ως μια εναλλακτική προκειμένου να δώσει εκεί τα εντός έδρας παιχνίδια της. Κάτι που δε θέλει η Μακάμπι, όπως και κάθε άλλη ουδέτερη έδρα.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα στο Ισραήλ, η βασική σκέψη των ανθρώπων της Μακάμπι, είναι να ζητήσουν διευκόλυνση από την Euroleague και τις ομάδες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το προσεχές διάστημα. Προκειμένου να αγωνίζονται μόνο εκτός έδρας, ευελπιστώντας κιόλας πως δε θα διαρκέσει για καιρό ο τραγικός πόλεμος.

Για αρχή θα ζητήσουν από τη Βαλένθια να αγωνιστούν στην Ισπανική πόλη στις 18 Οκτωβρίου και όχι στο Τελ Αβίβ όπως ήταν προγραμματισμένο φυσικά. Δύο μέρες μετά, η Μακάμπι είναι προγραμματισμένο να έρθει στην Αθήνα για το ματς με τον Παναθηναϊκό, ενώ στις 26/10 πάει στο Μονακό.

Ουσιαστικά η πρώτη λύση για τη Μακάμπι, είναι να προγραμματίσει τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια για τον Οκτώβριο, περιμένοντας πως θα έχει ηρεμήσει η κατάσταση μέχρι τον Νοέμβριο και θα μπορεί να αγωνιστεί στην έδρα της.