ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: Εκνευρισμένος ο Αταμάν με την εικόνα στο τέλος - «Επικίνδυνη νοοτροπία...»

Παναθηναϊκός: Εκνευρισμένος ο Αταμάν με την εικόνα στο τέλος - «Επικίνδυνη νοοτροπία...»
Intime

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 82-71 το Μαρούσι για την πρεμιέρα της Basket League, αλλά ο Εργκίν Αταμάν εκνευρίστηκε με την εικόνα των παικτών του στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη Basket League, επικρατώντας με 82-71 του Αμαρουσίου για την 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Οι Πράσινοι, ωστόσο, απώλεσαν μια διαφορά 25 πόντων (78-53) μετά το επεισόδιο του Κώστα Αντετοκούνμπο με τον Λούκοβιτς, με αποτέλεσμα ο Εργκίν Αταμάν να παρουσιαστεί φανερά εκνευρισμένος στη flash interview της ΕΡΤ μετά από το παιχνίδι.

«Δεν νε νοιάζει η διαφορά που πήραμε στα τρία δεκάλεπτα. Παίξαμε απαίσια στο τέλος, η απόδοση κάποιων παικτών μας ήταν άθλια. Πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Δεν είναι αυτή η εικόνα που περιμένω από την ομάδα μου. Αυτό το μπάσκετ από πλευρά μας ήταν άθλιο».

Σε ερώτηση για τον αν χρειάζεται αρκετά ματς ακόμα για να βρεθεί η ομάδα του στο επίπεδο που επιθυμεί, απάντησε: «Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη έτοιμος αλλά όχι με αυτή τη συγκέντρωση, όχι με αυτή την εμφάνιση».

Μιλώντας αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Εργκίν Αταμάν ανέφερε:

«Μπορεί να κερδίσαμε το παιχνίδι και να ήμασταν κυρίαρχοι στο παρκέ, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος από την συγκέντρωσή μας στο παιχνίδι. Και από την απόδοση πολλών παικτών μας» είπε και πρόσθεσε « Είναι επικίνδυνο να έχουμε αυτή τη νοοτροπία, το είπα ήδη στους παίκτες μου και θα πάρουμε άμεσα δυναμικές αποφάσεις. Από αύριο θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Μπάγερν».

Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός: «Είμαστε νέα ομάδα. Δίνω επίσης μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι εύκολα αλλά είναι σημαντικά. Και δεν πρέπει να υποτιμούμαι κανέναν. Κάνουμε προπόνηση και πρέπει να κερδίσουμε. Στο τέλος δώσαμε ευκαιρία στον Σαμαντούροφ που έπαιξε πολύ καλά. Εκτός από δύο παίκτες δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος. Δε θέλω να πω ονόματα αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η νοοτροπία είναι πολύ επικίνδυνη. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί. Άμεσα. Δε γίνεται να μην παίζουμε επιθετικά. Χάσαμε από τον Ολυμπιακό όχι γιατί ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από εμάς. Γιατί κάναμε χαζά λάθη. Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Για τον μικρό χρόνο του Κώστα Σλούκα είπε: «Μου ζήτησε να μην τον χρησιμοποιήσω πολύ, επειδή έχει κάποιες ενοχλήσεις στη γάμπα, ενώ ο Ερνάνγκομεθ έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και μπορούμε να τους καλύψουμε».

Για το αν έχει αποφασίσει αν χρειάζεται κάποια προσθήκη στο ρόστερ: «Σίγουρα η επιστροφή του Παπαπέτρου και του Μήτογλου θα μας βοηθήσει πολύ. Θα περιμένουμε 1-2 παιχνίδια, αν δούμε ότι χρειαζόμαστε κάτι, μπορούμε να βγούμε στην αγορά, να αλλάξουμε παίκτες. Έχουμε μεγάλους στόχους, αν καταλάβουμε ότι κάτι είναι λάθος, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση».

Για τον αγώνα με τη Μπάγερν, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι must win. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Κάθε ματς θέλουμε να το κερδίσουμε».