ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Αταμάν: «Θα είναι σκληρό το παιχνίδι με τη Μπάγερν - Αύριο θα ξέρουμε για Παπαπέτρου»

Παναθηναϊκός - Αταμάν: «Θα είναι σκληρό το παιχνίδι με τη Μπάγερν - Αύριο θα ξέρουμε για Παπαπέτρου»

Ο Εργκίν Αταμάν σε δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπάγερν (12/10, 21:15) στάθηκε στα λάθη που είδαν οι «πράσινοι» στο βίντεο μετά το ματς με το Μαρούσι και στα δυνατά σημεία των Βαυαρών.

Οι Εργκίν Αταμάν και Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι εκπροσώπησαν τον Παναθηναϊκό στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του εντός έδρας αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου (12/10, 21:15).

Ο προπονητής των πράσινων μίλησε αρχικά για την κατάσταση των τραυματιών: «Ο Σλούκας δεν θα παίξει, ο Μήτογλου δεν θα παίξει, για τον Παπαπέτρου θα δούμε αύριο», δήλωσε.

Σχετικά με το πολύωρο meeting που είχε χθες με τους παίκτες του σχολίασε: «Έκανα 4 ώρες VIDEO, την επόμενη φορά μπορεί να κάνω 7. Δουλεύουμε, είμαστε καινούρια ομάδα. Ειλικρινά, δεν κάναμε 4 ώρες για να τσεκάρουμε την Μπάγερν. Ελέγξαμε τα λάθη μας, τι κάναμε σωστά, τι λάθος».

Αναφορικά με την αυριανή αντίπαλο του Παναθηναϊκού, σημείωσε πως: «Έχουν έναν σημαντικό προπονητή, που ξέρει πως να διαχειριστεί το παιχνίδι. Έχουν έμπειρους παίκτες, όπως ο Ντέβιν Μπούκερ που έπαιξε πολύ καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Στην άμυνα, ο Ιμπάκα ήταν πολύ καλός στο πρώτο του παιχνίδι στην EuroLeague. Έχουν και πολλούς καλούς επιθετικούς παίκτες, όπως ο Ομπστ, ο Μπόνγκα. Έχουν καλό ρόστερ, έμπειρους παίκτες. Θα είναι σκληρό παιχνίδι. Παίξαμε ένα παιχνίδι με την Μπάγερν στο τουρνουά "Παύλος Γιαννακόπουλος", κερδίσαμε αλλά ήταν δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα».

Κλείνοντας έκανε εκτενή αναφορά στον φίλο του, Πάμπλο Λάσο: «Ο Λάσο είναι πολύ καλός άνθρωπος, πολύ καλός φίλος, τον σέβομαι πολύ για αυτό που έκανε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά περισσότερο για τον χαρακτήρα του. Θα είναι μία πολύ καλή σεζόν με τη νέα του ομάδα. Αύριο όλοι θα είναι στο παρκέ για να κερδίσουν το παιχνίδι. Η φιλία είναι έξω από το παρκέ. Στο παρκέ θα παλέψουμε για τη νίκη».

Μπαλτσερόφκσκι: «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»

Από μέρους του ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή… βιντεοθεραπεία λέγοντας: «Ήταν καλό αυτό που έγινε. Ήταν μια απόφαση του προπονητή να μας δείξει τα λάθη μας από το προηγούμενο παιχνίδι. Είδαμε ο καθένας τα λάθη μας, ο κόουτς μας εξήγησε τι πρέπει να κάνουμε για να… επιβιώσουμε (γέλια) και σίγουρα μετά από αυτό πρέπει να παίξουμε καλυτέρα»

Αναφορικά με το αυριανό ματς είπε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε απέναντι τους. Προπονηθήκαμε σήμερα, ο κόουτς μας εξήγησε πως πρέπει να επιτεθούμε και τι πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε».

Σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού της Euroleague σημείωσε πως: «Κάθε παίκτης στην Ευρωλίγκα είναι πολύ κάλος και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Η άμυνα κυρίως είναι αυτή που δίνει αποτελέσματα και σταματά αυτούς τους παίκτες. Όσον αφορά εμένα, συνεχίζω βήμα-βήμα και μέσα από την συνεχή προπόνηση προσπαθώ να βελτιώνομαι και χρόνο με τον χρόνο θα γίνομαι καλύτερος».

Για την ενέργεια που πήρε από τους φίλαθλους στο ματς με τον Ολυμπιακό τόνισε ότι: «Πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα τέτοια συναίσθημα και είδα αυτή την ατμόσφαιρα σε γήπεδο. Σίγουρα όταν έπαιζα στην Γκραν Κανάρια είχαμε πολλούς φίλαθλους στο γήπεδο, αλλά την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν μπορείς να την περιγράψεις. Πρέπει να έρθεις εδώ για να το καταλάβεις, οι οπαδοί δεν σταματούν να τραγουδούν, αυτό είναι κάτι που σου δίνει ώθηση, είναι τρελό. Αν μη τι άλλο χρειαζόμαστε τους φίλαθλους στο γήπεδο και θα κάνουμε τα πάντα για αυτούς».