ΜΠΑΣΚΕΤ

Θρήνος στο αμερικανικό μπάσκετ - Πέθανε στα 37 του ο Άντονι Τζόνσον

Θρήνος στο αμερικανικό μπάσκετ - Πέθανε στα 37 του ο Άντονι Τζόνσον
X - Montana Griz Basketball

Ο Άντονι Τζόνσον, ένας παίκτης με μικρή καριέρα στο μπάσκετ, αλλά μία ιστορική στιγμή του κολλεγιακού πρωταθλήματος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 37 ετών. 

Θρήνο έχει σκορπίσει στο αμερικανικό μπάσκετ η είδηση του θανάτου του Άντονι Τζόνσον σε ηλικία 37 ετών.


Ο πρώην άσος του κολλεγιακού πρωταθλήματος (NCAA) και των Μοντάνα Γκρίζλις, είχε υποστεί εγκεφαλικό στα γενέθλια της κόρης του τον περασμένο μήνα, αφήνοντας την τελευταία του πρωί την Πέμπτη (2/11). Ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Ο Τζόνσον δεν έκανε μεγάλη καριέρα στο μπάσκετ και δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά στην Αμερική ήταν πρωταγωνιστής μιας ιστορικής στιγμής που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

To 2010 επισκίασε τον αστέρα του NBA, Ντέιμιαν Λίλαρντ στον τελικό του Big Sky Tournament για την είσοδο στο τελικό τουρνουά του NCAA.

Ο Τζόνσον σημείωσε 42 πόντους κόντρα στο Γουέμπερ Στέιτ του νυν σταρ των Μπακς, οδηγώντας την ομάδα του σε μία απίθανη ανατροπή από το -20 (20-40) και τελικά στην νίκη με 66-65. Μάλιστα, είχε πετύχει τους 21 τελευταίους πόντους της ομάδας του, σε μια εμφάνιση που θα μείνει στην ιστορία.

Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν μπόρεσε να κάνει αξιόλογη επαγγελματική καριέρα, έχοντας ένα πέρασμα από το Περιστέρι, αλλά και το πρωτάθλημα της Κύπρου, πριν σταματήσει οριστικά το μπάσκετ.