ΜΠΑΣΚΕΤ

Γκραντ: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο για την κορυφή»

Γκραντ: «Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο για την κορυφή»

Δε θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένει κανείς τον Παναθηναϊκό Aktor να παίζει εξαιρετικά απ’ την αρχή της σεζόν, όπως υπογράμμισε ο Τζέριαν Γκραντ.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού Aktor, παραχώρησε συνέντευξη στη Σέρβικη ιστοσελίδα «meridiansport.rs». Εκεί αναφέρθηκε στην ελευθερία που έχει απ’ τον Εργκίν Αταμάν, την πίστη του για την επιτυχία των «πράσινων», αλλά και στο αποτυχημένο πέρασμά του απ’ την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι δηλώσεις του Γκραντ:

Για την θητεία του στο ΝΒΑ: «Ήταν ωραία, έπαιξα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, όπου όλοι οι παίκτες θέλουν βρεθούν. Ήταν σπουδαία εμπειρία που ήμουν στο Σικάγο και στο Ορλάντο, όπου έπαιζε ο θείος μου (Χόρας Γκραντ)».

Για τις διαφορές μεταξύ ΝΒΑ και Ευρώπης: «Το ΝΒΑ είναι τελείως διαφορετικό από την Ευρώπη. Όλα γίνονται πολύ γρήγορα, με 82 ματς στην κανονική περίοδο, με κάποια από αυτά πολύ σημαντικά και άλλα όχι τόσο, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου κάθε ματς είναι σημαντικό. Έχω την ευκαιρία να ταξιδεύω σε όλη την Ευρώπη και να παίζω μπάσκετ, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία».

Για το αποτυχημένο πέρασμα από την Αρμάνι και την εκτόξευση μέσω της Τουρκ Τέλεκομ: «Στο Μιλάνο είχαμε τότε δύο σπουδαίους πλέι μέικερ, τον Ροντρίγκεθ και τον Ντιλέινι, οπότε έπρεπε να περιμένω την ευκαιρία. Ο κόουτς Τσαν στην Τουρκ Τέλεκομ μου έδωσε την μπάλα στα χέρια, είχα σπουδαίους συμπαίκτες και είχα ελευθερία στο παιχνίδι μου, άρα και αυτοπεποίθηση».

Για την πρόκληση του Παναθηναϊκού: «Είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση. Στο Μιλάνο είχα έναν πολύ απαιτητικό προπονητή και μπροστά μου δύο θρύλους, αλλά τώρα ήρθε η στιγμή μου. Ο κόουτς Αταμάν μού δίνει ελευθερία και στις δύο πλευρές του παρκέ και αυτό νομίζω πως φαίνεται στο παιχνίδι μου».

Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα. Δεν θα ήταν ρεαλιστικό να περιμένουμε να παίξουμε σπουδαία εξ αρχής και χάσαμε δύο ματς στην παράταση. Όμως όσο προχωρά η σεζόν δένουμε περισσότερο και πλέον πλησιάζουμε στο σημείο που θέλουμε. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο για την κορυφή. Πιστεύω πως η νίκη στο Βερολίνο μάς βοήθησε, γιατί μας έδωσε το μομέντουμ που έχουμε μέχρι και τώρα».

Για τον δικό του ρόλο: «Ο ρόλος μου αλλάζει. Σε ένα ματς θα είμαι σκόρερ και σε άλλους θα έχω την αποστολή να σταματήσω τον καλύτερο επιθετικό των αντιπάλων. Είμαι ένας παίκτης που μπορεί να προσαρμοστεί στα πάντα. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να κάνω τη δουλειά που χρειάζεται η ομάδα από μένα για να κερδίσει».

Για τη μονομαχία με τον Πάντερ: «Επιστρέφει από τραυματισμό και πιθανότατα θα αναλάβω το μαρκάρισμά του. Θα είναι μεγάλη πρόκληση. Είναι ένας σκόρερ κορυφαίου επιπέδου, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω καλή δουλειά, να τον πιέσω και να τον δυσκολέψω, με την βοήθεια και των συμπαικτών μου φυσικά».

Για το κλίμα στην έδρα της Παρτιζάν: «Ο Λεσόρ μού είπε πως είναι μια από τις πιο καυτές έδρες που έχει παίξει ποτέ. Αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο σε μας, ανυπομονώ για το ματς. Ξέρουμε πόσο καλή είναι η Παρτιζάν και πόσο δύσκολο είναι να την κερδίσει κάποιος στο Βελιγράδι, αλλά είμαστε όλοι έτοιμοι για την πρόκληση».