ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός AKTOR: Δείχνει το δρόμο με τα χαμόγελα των παιδιών

Παναθηναϊκός AKTOR: Δείχνει το δρόμο με τα χαμόγελα των παιδιών

Παναθηναϊκός AKTOR: Άριστα παίρνουν οι «πράσινοι» σε κάθε εντός έδρας αγώνα τους, για την προσπάθεια και την προσφορά τους σε επίπεδο εμπειρίας για τους φιλάθλους και κυρίως τα μικρά παιδιά.

Αγώνας ελληνικού πρωταθλήματος, χωρίς να είναι ντέρμπι αιωνίων ή ντέρμπι Θεσσαλονίκης, στο οποίο να μαζευτούν περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι στις εξέδρες, πρέπει να γυρίσει κανείς πολύ πίσω για να θυμηθεί. Ο Παναθηναϊκός AKTOR το κατάφερε κι αυτό. Αυξάνοντας διαρκώς την προσέλευση των φιλάθλων του, ανεξάρτητα απ’ τη διοργάνωση και την εμπορικότητα του αντιπάλου.

Ο λόγος δεν είναι άλλος απ’ την ποιότητα εμπειρίας σε μέρα αγώνα που προσφέρει η ΚΑΕ. Το «τριφύλλι» με απόφαση Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έθεσε απ’ την αρχή πρωταρχικό του μέλημα την αλλαγή δεδομένων όπως τα γνωρίζαμε στον ελληνικό αθλητισμό. Μέσα σε τρεις αγωνιστικούς μήνες, ο στόχος μοιάζει ήδη να έχει επιτευχθεί σε τεράστιο ποσοστό. Απόδειξη γι’ αυτό, το χαμόγελο των παιδιών.

Μια έδρα που διαρκώς αναβαθμίζεται, μια εμπειρία που ακόμη δεν έχει πλησιάσει καν στην τελική της μορφή. Ακόμη κι έτσι, ο Παναθηναϊκός AKTOR απλόχερα δίνει στο φίλαθλο το περιβάλλον και τις δυνατότητες/δραστηριότητες, για να εκμεταλλευτεί και να χαρεί την παρουσία του στο κλειστό, πέραν της αγωνιστικής δράσης.

Οι τελευταίες μέρες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (sold out) και ΠΑΟΚ (μεγάλη προσέλευση) ήρθαν να «σφραγίσουν» τη… δίψα του κόσμου για να ζήσει αυτή την εμπειρία. Την επιθυμία του γονιού να πάει με το παιδί του στο γήπεδο και να το διασκεδάσουν. Η λάμψη στα ματάκια και τα χαμόγελα σε κάθε προσωπάκι, αποτελεί το επιστέγασμα του τι έλειπε στον φίλαθλο. Τι επιζητούσε εδώ και δεκαετίες και κανείς δεν του το προσέφερε.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR πρωτοπορεί και το κάνει με το σωστό τρόπο. Προσφέροντας ένα προϊόν για να χαρεί ο κόσμος, να διασκεδάσουν τα παιδιά και δεν αφήνει περιθώρια για καταστάσεις που δυστυχώς πηγαίνουν πίσω τον αθλητισμό στη χώρα μας.

Αλήθεια είναι πως ανάλογη προσπάθεια, δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά στο παρελθόν στην Ελλάδα. Σε κανένα άθλημα, ανεξάρτητα απ’ τις δυνατότητες που δίνουν οι εγκαταστάσεις στις ομάδες. Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπό την ηγεσία των Γιαννακόπουλων, έγινε πρωτοπόρος σε όλα στο χώρο του αθλητισμού. Ελληνικού και ευρωπαϊκού. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και τώρα.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο κέρδος που προσφέρει στην κοινωνία και όχι μόνο στον αθλητισμό, είναι η γηπεδική διαπαιδαγώγηση που προσφέρει στα παιδιά. Τους μαθαίνει το σωστό τρόπο παρακολούθησης ενός αθλητικού θεάματος. Το σωστό τρόπο εκτίμησης της ομάδας που υποστηρίζει ο καθένας. Οι «πράσινοι» δείχνουν ένα δρόμο τον οποίο όχι απλά περπατούν μόνοι τους, αλλά τον ανοίγουν μόνοι τους. Προκειμένου να τον ακολουθήσουν κι άλλοι, βελτιώνοντας τις συνθήκες του αθλητισμού στη χώρα μας.