ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝΒΑ: Ποσά που ζαλίζουν – Παραμένουν ακριβότερη ομάδα οι Ουόριορς

ΝΒΑ: Ποσά που ζαλίζουν – Παραμένουν ακριβότερη ομάδα οι Ουόριορς

ΝΒΑ: Με εκτιμώμενη αξία 8,28 δισεκατομμύρια δολάρια, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς συνεχίζουν να είναι η ακριβότερη ομάδα μπάσκετ στον πλανήτη – Μόλις στην 23η θέση οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πρωτιά για το καμάρι του Σαν Φρανσίσκο για ακόμη μια σεζόν. Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σύμφωνα με την ιστοσελίδα «marketingregistrado», παραμένουν η ακριβότερη ομάδα μπάσκετ του πλανήτη και φυσικά του ΝΒΑ. Η ομάδα του Στεφ Κάρι έχει εκτιμώμενη αξία 8,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρουσιάζοντας αύξηση 10% μέσα σε ένα χρόνο.

Ακολουθούν οι Νιου Γιορκ Νικς, παρότι δεν έχουν αγωνιστική επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια. Η τιμή τους φτάνει τα 7,43 δις, ενώ οι Λος Άντζελες Λέικερ έρχονται τρίτοι με 7,34 δις. Τέταρτοι οι Μπόστολ Σέλτικς (5,12 δισ. δολάρια), με τους Σικάγο Μπουλς (4,83 δισ. δολάρια) να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Αναφορικά με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, βρίσκονται πολύ χαμηλά. Συγκεκριμένα στην 23η θέση απ’ τις 30 ομάδες του ΝΒΑ με
3,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο λόγος φυσικά έχει να κάνει με την περιοχή προέλευσης των «ελαφιών» που δεν θεωρείται η πλέον εμπορική κι αυτό έχει συνέπειες στα έσοδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ποσά όσο «τρελά» κι αν μοιάζουν, μπορούν να εξηγηθούν απ’ τα τεράστια έσοδα των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς την περασμένη σεζόν όπου δεν πήγαν καλά αγωνιστικά για τα δεδομένα τους, είχαν έσοδα 764.000.000 δολάρια. Με τους Λέικες να ακολουθούν έχοντας κέρδη 558.000.000.