ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν και Μπαρτζώκας σε έναν διαφορετικό και μπασκετικό διάλογο (vid)

Αταμάν και Μπαρτζώκας σε έναν διαφορετικό και μπασκετικό διάλογο (vid)
SCREENSHOT - VIDEO

Εργκίν Αταμάν και Γιώργος Μπαρτζώκας σε μία μοναδική συνάντηση κορυφής, μίλησαν για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, εξήγησαν πως βιώνουν την αντιπαλότητα ως προπονητές των «αιωνίων» και εξέφρασαν τον αμοιβαίο σεβασμό τους ο ένας προς τον άλλον.

Οι προπονητές του Παναθηναϊκού AKTOR και του Ολυμπιακού συναντήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο όπου είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τον χώρο του μπάσκετ, εκφράζοντας τον σεβασμό που τρέφουν ο ένας στον άλλον, ενώ έδωσαν νέο... ραντεβού για δείπνο.

Διαβάστε ορισμένα από τα όσα ειπώθηκαν στη συζήτηση:

Εργκίν Αταμάν: «Ο τέλειος παίκτης για μένα είναι αυτό που πρώτα σκέφτεται την ομάδα, φυσικά, αλλά μετά σκέφτεται και τον εαυτό του, γιατί αν είναι καλός αυτός θα είναι και η ομάδα καλή. Αν με ρωτήσεις τι είναι πιο σημαντικό, να είσαι πιο δυνατός σωματικά ή ψυχικά, είναι το δεύτερο. Γιατί αν σωματικά δεν είσαι έτοιμος, αλλά ψυχικά είσαι, μπορείς να το ξεπεράσεις. Κάθε φορά το έλεγα στους παίκτες μου. Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σου, δεν με νοιάζουν τα ονόματα. Μεγάλα ονόματα που έχουν καλή ποιότητα, καλό work ethic αλλά κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν. Για να φτάσουμε στο στόχο. Αυτοί είναι οι καλοί παίκτες.

Μου αρέσει να λέω τα ίδια πράγματα και για σένα, γιατί κέρδισες την Ευρωλίγκα εδώ και δουλεύεις σε μεγάλους συλλόγους στην Ευρώπη. Αλλά τα πιο σημαντικά πράγματα που είδα σε σένα και αφορούν και μένα, είναι που ξεκινάς πάντα με την ίδια πεντάδα. Έχει αυτό το σύστημα και αυτό το σύστημα πιστεύω ότι έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Οπότε όλοι ξέρουν τι να κάνουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Γιώργος Μπαρτζωκας: «Αν με ρωτάς τι χρειάζεται για να χτίσεις μία ομάδα που θέλει να είναι πρωταθλήτρια, αυτό είναι ο χρόνος. Απαιτούνται 1, 2, 3 χρόνια για να δημιουργηθεί ένας πυρήνας παικτών που να ξέρουν πως παίζουν ο ένας με τον άλλον. Όποτε κερδίζεις συνεχόμενα ματς, όλα είναι πολύ εύκολα. Είναι εύκολο να πείσεις τους παίκτες ότι αυτός είναι ο τρόπος που αποδίδει και πως αυτός είναι που πρέπει ν’ ακολουθήσουμε. Όταν χάσεις ένα παιχνίδι όλοι ξεκινούν να έχουν αμφιβολίες. Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση κατά τη διάρκεια της σεζόν, παρά στο τέλος της. Δεν πιστεύω πως υπάρχει ο τέλειος παίκτης. Όλοι έχουν αδυναμίες.

Ο Εργκίν είναι ένας απ’ τους πιο υψηλού επιπέδου ευρωπαίους προπονητές. Το πλεονέκτημά του είναι το πώς μπορεί και χειρίζεται το παιχνίδι. Δεν θα διστάσει να κάνει την κατάλληλη κίνηση. Ακόμη κι αν αυτός είναι ο ακριβότερος παίκτης του και δεν παίζει καλά, θα του πει να καθίσει στον πάγκο. Ο Αταμάν είναι εδώ και δημιούργησε μία άλλη ατμόσφαιρα στον Παναθηναϊκό».

Δείτε το βίντεο του Sportal με τη συνάντηση των δύο προπονητών: