ΜΠΑΣΚΕΤ

Αταμάν: «Ο Δ. Γιαννακόπουλος ακολουθεί την ομάδα με συναίσθημα, έχει υψηλούς στόχους»

Αταμάν: «Ο Δ. Γιαννακόπουλος ακολουθεί την ομάδα με συναίσθημα, έχει υψηλούς στόχους»

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στην παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού AKTOR, αλλά και στη στήριξη του κόσμου.

Η σπουδαία νίκη επί της Μονακό ανήκει στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στο ματς με την Αρμάνι Μιλάνο. Ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις που έκανε παραμονές του σπουδαίου αγώνα, αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε αυτές τις εκτός έδρας αναμετρήσεις:

«Αρχικά νομίζω πως ήταν ωραίο για εκείνον και για την οικογένειά του, γιατί το απόλαυσαν. Για εμάς είναι το ίδιο. Είτε είναι δίπλα στο παρκέ ο Γιαννακόπουλος είτε όχι παραμένει ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος. Γνωρίζουμε πως ακολουθεί την ομάδα με συναίσθημα, έχει υψηλούς στόχους. Αγαπάει την ομάδα και το ξέρουμε αυτό ακόμα και όταν δεν έρχεται στο γήπεδο. Όμως, χθες πιστεύω πως το απόλαυσε και αυτό μας χαροποιεί».

Ο Τούρκος κόουτς του «τριφυλλιού» μίλησε και για τη στήριξη των φιλάθλων που αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών και στο Μιλάνο:

«Ο κόσμος του Παναθηναϊκού στηρίζει την ομάδα από την αρχή τη σεζόν, από τότε που υπέγραψα ένιωσα τη στήριξη. Τους ευχαριστώ για αυτό. Δεν μας στηρίζουν μόνο στις νίκες, αλλά και μετά τις ήττες, συνεχίζουν να μας πιστεύουν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα έχει βρει χημεία με τον κόσμο ύστερα από χρόνια και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αύριο θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε, αλλά σεβόμαστε τον Ετόρε Μεσίνα και την ομάδα του. Είναι μια καλή ομάδα, θα έχουμε ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς».

Αναφορικά με την αναμέτρηση ο Αταμάν είπε χαρακτηριστικά:

«Το χθεσινό παιχνίδι αποτελεί παρελθόν. Βρισκόμαστε εν μέσω διπλής αγωνιστικής και όπως πολλές άλλες ομάδες θα παίξουμε ξανά αύριο. Σίγουρα, θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η πραγματικότητα είναι πως το Μιλάνο δεν άρχισε καλά τη σεζόν. Όμως, στα τελευταία δύο παιχνίδια έχει αλλάξει, παίζει καλό μπάσκετ. Νίκησε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα και την Τετάρτη (20/12) πήρε μια “καθαρή” νίκη κόντρα στη Βιλερμπάν. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε τους παίκτες και το σύστημά τους. Φυσικά, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε άλλη μία εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στο Μιλάνο.

Το Μιλάνο έχει διαφορετικού στιλ παίκτες. Έχει ψηλούς που σουτάρουν, όπως ο Βόιγκτμαν και ο Μέλι. Ο κορυφαίος σκόρερ τους είναι ο Σέιβον Σιλντς, που παίζει στη θέση 3. Παίζει διαφορετικό μπάσκετ σε σχέση με την Μονακό, είναι μια διαφορετική ομάδα. Πρέπει να προσαρμοστούμε αμυντικά στο σύστημά τους. Στην άλλη πλευρά του παρκέ θέλουμε να επιτεθούμε με τους καλύτερους παίκτες μας, να πάρουμε σωστές επιλογές».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν συγκέντρωση οι παίκτες του, λόγω του ενθουσιασμού που επικρατεί: «Όχι δεν το σκέφτομαι αυτό. Ο κόσμος απόλαυσε αυτό που έγινε και το πανηγύρισε. Το πανηγυρίσαμε, λογικό είναι. Αν κερδίζεις, επιστρέφοντας από το -15, με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ύστερα από τρεις ήττες στην παράταση, είναι λογικό να βιώνεις τέτοια συναισθήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό δρόμο. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε αύριο και αν θα νικήσουμε, θα το δούμε το τελικό αποτέλεσμα. Όμως, μέχρι στιγμής έχουμε χάσει τρία ματς στην παράταση και ένα, αυτό με την Εφές, στην τελευταία κατοχή. Παράλληλα, έχουμε οκτώ νίκες. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τον δεύτερο γύρο της σεζόν».