ΜΠΑΣΚΕΤ

ΝΒΑ: Η βράβευση των Μπουλς που εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη ντροπή – Δεν πήγε ο Μάικλ Τζόρνταν

NBA Σικάγο Μπουλς Θέλμα Κράουσε
AP Photo/Paul Beaty

NBA: Οι Μπουλς θέλησαν να τιμήσουν την ομάδα του 1996, ωστόσο η εκδήλωση εξελίχθηκε σε φιάσκο, περιλαμβάνοντας και μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία του αθλητισμού στις ΗΠΑ.

Μια εκδήλωση που αναμενόταν να ήταν γιορτή εξελίχθηκε σε… μαύρη κηλίδα στο Σικάγο.

Οι Μπουλς βράβευσαν την ομάδα της σεζόν 1995/96, η οποία θεωρείται από πολλούς η κορυφαία στην ιστορία του NBA. Εκείνη η ομάδα είχε ρεκόρ 72-10 στη regular season κι έφτασε ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τους Ουόριορς, όμως, θα αποτελούν ντροπή για τον οργανισμό.

Ο Μάικλ Τζόρνταν κι οι άλλοι δύο μεγάλοι «σταρ» της ομάδας, Σκότι Πίπεν και Ντένις Ρόντμαν δεν έδωσαν το «παρών». Ο «MJ» κι ο «Worm» έστειλαν ευχαριστήριο μήνυμα, κάτι που δεν έκανε ο Πίπεν.

Αυτό, όμως, δεν ήταν… τίποτα σε σχέση με αυτό που ακολούθησε. Οι Μπουλς παρουσίασαν έναν προς ένα όλα τα μέλη που συνέβαλαν στον θρίαμβο και κάποια στιγμή εμφανίστηκε η φωτογραφία του Τζέρι Κράουζε. Ήταν GM των Μπουλς από το 1985 έως το 2003 κι ουσιαστικά έφτιαξε εκείνη την ομάδα.

Ο Κράουζε, όμως, είχε κακή σχέση με τον Τζόρνταν, με αποτέλεσμα αρκετοί φίλοι του Σικάγο να τον γιουχάρουν έντονα. Η κάμερα έπιασε τη χήρα του, Θέλμα, να κλαίει σε μια από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία του αθλητισμού των ΗΠΑ.

Οι σχολιαστές του αγώνα κατέκριναν την απαράδεκτη κίνηση του κοινού, ενώ οι Μπουλς αναγκάστηκαν να βγάλουν ανακοίνωση. Σε αυτή ο πρόεδρος, Μάικλ Ρέιντσντορφ, ανέφερε ότι: «Ο Τζέρι Κράουζε κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και αναδείχθηκε δύο φορές παράγοντας της χρονιάς. Μπήκε στο Hall of Fame για τα επιτεύγματά του και είναι σημαντικό μέρος της ιστορίας μας. Το μεγαλείο του πρέπει να γιορτάζεται και αξίζει τον σεβασμό μας. Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που η σύζυγός του, Θέλμα, βρέθηκε μαζί μας σε μία βραδιά που τον αναγνωρίσαμε ως σημαντικό μέλος των Μπουλς».

Δείτε όσα έγιναν στο παρακάτω video:

Σχετικές ειδήσεις