ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Ήττα στο Κάουνας, πάντα στο παιχνίδι της τετράδας ο Παναθηναϊκός Aktor

Euroleague: Ήττα στο Κάουνας, πάντα στο παιχνίδι της τετράδας ο Παναθηναϊκός Aktor

Euroleague: Η Ζαλγκίρις που είναι σε εξαιρετική κατάσταση εκμεταλλεύτηκε την έδρα της κι επικράτησε του Παναθηναϊκού Aktor 80-68.

O Παναθηναϊκός Aktor για ακόμη μια φορά χωρίς τον Κώστα Σλούκα, κλήθηκε να παίξει δεύτερο ματς στη «διαβολοβδομάδα» αυτή τη φορά εκτός έδρας. Για την 25η αγωνιστική της Euroleague οι «πράσινοι» φιλοξενήθηκαν στο Κάουνας απ’ την Ζαλγκίρις η οποία είναι σε δαιμονιώδη φόρμα (είχε νικήσει τα δύο προηγούμενα εντός με Φενέρ και Εφές με τεράστιες διαφορές). Οι Λιθουανοί «λύγισαν» το «τριφύλλι» με 80-68.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν ενέργεια και έτσι οι γηπεδούχοι παίζοντας αρκετά σκληρά, κατάφεραν να πάρουν αυτό που ήθελαν. Ο Κέντρικ Ναν ήταν εξαιρετικός με 26 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Γκριγκόνις με 15 και ο Λεσόρ με 14. Για τους νικητές μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κίναν Έβανς με 24.

Το ματς ήταν αρκετά κλειστό και σκληρό. Σε πολλά σημεία μάλιστα οι διαιτητές «έκλεισαν τα μάτια» σε σφυρίγματα που δεν έδωσαν σε βάρος των Λιθουανών. Το προβάδισμα για τις δύο ομάδες ήταν μικρό, μέχρι που ο Παναθηναϊκός Aktor προσπέρασε με 6 (27-33). Σε εκείνο το σημείο η Ζαλγκίρις «έτρεξε» σερί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και πήρε προβάδισμα (44-38).

Ο Κέντρικ Ναν ήταν αρκετά νευριασμένος απ’ την αντιμετώπιση που είχε απ’ τους διαιτητές και το έδειξε στη συνέντευξη της ανάπαυλας όπου σχεδόν δε μίλησε και είπε απλά «είμαστε πίσω 6 πόντους».

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Ζαλγκίρις να διατηρεί προβάδισμα σε κλειστό και σκληρό ματς. Ο Παναθηναϊκός Aktor μείωσε στους 2 (52-50), συνέχισε να είναι κοντά μέχρι το 59-56, αλλά ένα 5-0 έφερε το 64-56 του 30’. Στην τέταρτη περίοδο οι Λιθουανοί πήραν διψήφια απόσταση (68-58) κι από εκεί και πέρα ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν φτάνοντας στο 80-68.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 44-38, 64-56, 80-68