ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Ελλάδας: Με Ουόκαπ στην πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025

Εθνική Ελλάδας Τόμας Ουόκαπ
Intime News

Εθνική Ελλάδας: Ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε τον Τόμας Ουόκαπ θα είναι ο νατουραλιζέ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην πρεμιέρα των προκριματικών του Eurobasket 2025.

Η Ελλάδα υποδέχεται την Τσεχία στο ΣΕΦ, το βράδυ της Παρασκευής (23/2).

Ο Βασίλης Σπανούλης έπρεπε να διαλέξει έναν εκ των Τόμας Ουόκαπ, Ναζ Μήτρου – Λονγκ, για τη θέση του νατουραλιζέ. «Θα πάμε με τον Τόμας αύριο (23/2)», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έναρξη των υποχρεώσεων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι το πρώτο παιχνίδι για την Εθνική ομάδα με την καινούρια της σύσταση. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά εδώ και 2-3 μέρες, πιστεύω πως είμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο γι’ αυτό που ζητάμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα, ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο, είναι πολλά χρόνια μαζί οι παίκτες της. Έχουν έναν πολύ καλό πλέι μέικερ, ένα καλό 5άρι, καλούς σουτέρ… Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Για τα δύο βασικά στοιχεία που θέλει να δει και βλέπει στην ελληνική ομάδα, τόνισε: «Νοοτροπία και αυτοθυσία. Τα παιδιά έχουν δείξει πόσο πολύ θέλουν να παίξουν στην Εθνική ομάδα και πόσο έτοιμοι είναι να θυσιάσουν τον εαυτό τους, το χρόνο συμμετοχής τους ή την κούρασή τους για το καλό της ομάδας».

Αναφερόμενος στον Τόμας Σατοράνσκι, ηγέτη της εθνικής Τσεχίας, είπε: «Είναι ένας παίκτης που νιώθει πολύ καλά στην Εθνική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ίσως παίζει εκεί με διαφορετική ψυχολογία και αυτοπεποίθηση σε σχέση με τις ομάδες του. Είναι ο βασικός τους δημιουργός και ένας παίκτης που οπωσδήποτε πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά πάνω του και να τον περιορίσουμε».

Η ώρα και το κανάλι

Ο αγώνας Ελλάδα – Τσεχία για την 1η αγωνιστική των προκριματικών του Eurobasket 2025 είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Παρασκευής (23/2). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime.

Σχετικές ειδήσεις