ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ: Αυτοχειρία σε ματς με τρεις παρατάσεις και «αντίο» από το Basketball Champions League (vids)

ΑΕΚ: Αυτοχειρία σε ματς με τρεις παρατάσεις και «αντίο» από το Basketball Champions League (vids)

Σε ένα δραματικό ματς με απίθανη εξέλιξη, η ΑΕΚ έχασε προβάδισμα 10 πόντων στη δεύτερη παράταση και ηττήθηκε στο τρίτο έξτρα 5λεπτο από την Χάποελ Χολόν με 108-112, χάνοντας κάθε ελπίδα για πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Αδιανόητο σε εξέλιξη παιχνίδι στα Λιόσια με την μία ομάδα να χαρίζει το ματς στην άλλη, αλλά την ΑΕΚ να είναι αυτή τελικά που έκανε δώρο τη νίκη στην αντίπαλό της με απίστευτη αυτοκτονία.

Η μισή Χολόν τελείωσε κάθε ελπίδα της Ένωσης για συνέχεια στα προημιτελικά του Basketball Champions League κερδίζοντας στην τρίτη παράταση με 112-108 και πλέον το εισιτήριο για τους «8» θα κριθεί μεταξύ του Προμηθέα και των Ισραηλινών.

Η ΑΕΚ, μάλιστα, ήταν μπροστά με 100-90 στα 58 δευτερόλεπτα από το τέλος στη δεύτερη παράταση και κατάφερε να στείλει το ματς σε τρίτο έξτρα 5λεπτο.

Νωρίτερα, η Χάποελ είχε χάσει ευκαιρία να πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια, αλλά με το σκορ στο 77-77 ο ΜακΚόλ έχασε δύο βολές.

Στη συνέχεια οι κιτρινόμαυροι απώλεσαν διαδοχικές ευκαιρίες να πάρουν το ματς, με τον Ραντλ να χρειάζεται να ευστοχήσει σε δύο βολές για να χαρίσει τη νίκη στο "δικέφαλο" στην πρώτη παράταση, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Ο Κρόουφορντ αστόχησε σε λέι-απ από πλεονεκτική θέση στο τελευταίο δευτερόλεπτο της δεύτερης παράτασης, με την αναμέτρηση να κρίνεται μετά από τρία επιπλέον πεντάλεπτα και την Χάποελ Χολόν να θριαμβεύει σε έναν αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 45 λεπτών!

Κάπως έτσι πήγε χαμένη για την ΑΕΚ η συγκλονιστική εμφάνιση του Κουζμίνσκας με 40 πόντους, ενώ ο ΜακΡέι είχε 27 πόντους και ο Ραντλ 13 πόντους. Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Κρόουφορντ με 19 πόντους.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-15, 38-36, 57-61, 77-77, 90-90 (α' παρ.), 100-100 (β' παρ.), 108-112 (γ' παρ.)