ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Τυχερός που έπαιζε με τη Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός κι επικράτησε

Euroleague: Τυχερός που έπαιζε με τη Βιλερμπάν ο Ολυμπιακός κι επικράτησε

Euroleague: Για τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός έκανε ντέρμπι το παιχνίδι με τη Βιλερμπάν, αλλά η άμυνά του τον οδήγησε στη νίκη με 80-64.

Το πιο εύκολο παιχνίδι του μέχρι το τέλος της σεζόν στην Euroleague, έδωσε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» για την 31η αγωνιστική «καίγονταν» για τη νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν. Τελικά κατόρθωσαν να την κατακτήσουν δυσκολότερα απ’ όσο δείχνει το 80-64.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν καλή εικόνα και έμοιαζαν αγχωμένοι και προβληματικοί, φτάνοντας να προηγούνται 8 πόντους στο ημίχρονο, αλλά να χάνουν 1 στο 30’! Κατά τη διάρκεια του τετάρτου δεκαλέπτου, ενεργοποιήθηκε η άμυνα της ομάδας του Μπαρτζώκα κι έτσι κόντρα στην αδύναμη κι αδιάφορη Βιλερμπάν, ήρθε η επικράτηση με 80-64. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε σερί 18-0 απ’ το 59-61.

Με τον τρόπο αυτό ο Ολυμπιακός έμεινε «ζωντανός» στο κυνήγι του πλεονεκτήματος, κλείνοντας με μία νίκη τη «διαβολοβδομάδα» κι ανεβαίνοντας στις 19 νίκες.

O Πίτερς με 17 πόντους ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων», ενώ 12 πρόσθεσε ο Φαλ. Αυτοί ήταν οι μόνοι διψήφιοι του Ολυμπιακού. Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ είχαν από 9, ενώ 8 πρόσθεσε ο Πετρούσεφ.

Ο Σέρβος του Ολυμπιακού αποχώρησε τραυματίας και πήγε αμέσως στο νοσοκομείο για μαγνητική, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 43-35, 54-55, 80-64