ΜΠΑΣΚΕΤ

Σκάνδαλο στο NBA: Παίκτης των Τορόντο Ράπτορς ερευνάται για παράνομο στοιχηματισμό

Σκάνδαλο στο NBA: Παίκτης των Τορόντο Ράπτορς ερευνάται για παράνομο στοιχηματισμό
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το NBA ερευνά τον φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς, Τζόντεϊ Πόρτερ, για στοιχηματικές παρατυπίες τη φετινή σεζόν, όπως αναφέρει το ESPN.

Ο αδερφός του Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς την περασμένη σεζόν, ερευνάται από τη Λίγκα μετά από δύο περιστατικά που ενεργοποίησαν τα συστήματα εταιρειών στοιχηματισμού για ύποπτη δραστηριότητα.

Σε ρεπορτάζ του στο ESPN ο Έιντριαν Βοϊναρόβσκι αποκάλυψε πως δύο συγκεκριμένα ματς έχουν μπει στο μικροσκόπιο του NBA.

Στον αγώνα των Ράπτορς με τους Κλίπερς (26/1) τα lines του Τζόντεϊ Πόρτερ ήταν στους 5,5 πόντους, στα 4,5 ριμπάουντ, στη 1,5 ασίστ και στο 0,5 τρίποντο. Ο νεαρός φόργουορντ έπαιξε μόλις τέσσερα λεπτά και αποχώρησε επικαλούμενος τραυματισμό στο μάτι, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να σκοράρει, κατ' επέκταση να μη βάλει τρίποντο, να μαζέψει τρία ριμπάουντ και να δώσει μία ασίστ. 4 στα 4 under δηλαδή.

Στον αγώνα με τους Σανς (20/3) ο Πόρτερ αγωνίστηκε τρία λεπτά και στη συνέχεια επικαλέστηκε ασθένεια, για να μη γυρίσει στην αναμέτρηση. Δεν σκόραρε (0/1 σουτ), πήρε δύο ριμπάουντ με το όριο να είναι στους 7,5 πόντους και στα 5,5 ριμπάουντ.

Την επομένη μέρα και των δύο αναμετρήσεων, μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες ενημέρωσαν πως τα πονταρίσματα στα under του Πόρτερ ήταν τα μεγαλύτερα που δέχθηκαν σε όλο το NBA, εκείνες τις βραδιές.

Στην περσινή πρώτη του σεζόν στη Λίγκα, ο 24χρονος Τζόντεϊ Πόρτερ είχε 2 πόντους και 1.3 ριμπάουντ ανά 4.9 λεπτά σε 11 αγώνες με τους Μέμφις Γκρίζλις, ενώ φέτος μετράει 4.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ ανά 13.8 λεπτά σε 26 αγώνες με τους Τορόντο Ράπτορς.