ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξέσπασμα Καπογιάννη για την κακοποίηση γυναικών: «Μας ωθούν να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»

Ξέσπασμα Καπογιάννη για την κακοποίηση γυναικών: «Μας ωθούν να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας»

Η κόουτς του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ γυναικών, Ελένη Καπογιάννη, αναφέρθηκε στη μάστιγα της κακοποίησης των γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός για την Basket League των γυναικών, επικράτησε 75-58 των Εσπερίδων κι έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών στα πλέι οφ. Μετά την αναμέτρηση, η Ελένη Καπογιάννη ξέσπασε για κάτι που δεν αφορά τον αθλητισμό αλλά την κοινωνία. Η κόουτς του «τριφυλλιού» πήρε το λόγο στις δηλώσεις της, κάνοντας αναφορά στη νέα δολοφονία γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους και γενικά στο φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών.

Η Καπογιάννη μάλιστα αναφέρθηκε για το πόσο επηρεάζει αυτή η μάστιγα τον γυναικείο αθλητισμό και το γεγονός πως πρέπει οι πάντες να ευαισθητοποιηθούν.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Θέλω να μου επιτρέψετε να πω κάτι. Γίνονται διάφορα στην κοινωνική μας ζωή, δεν νοείται το 2024 να υπάρχει κακοποίηση στις γυναίκες και να μην υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Αυτό μας δημιουργεί οργή, είμαστε γυναικείος αθλητισμός. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις γυναίκες ότι πρέπει να βγούμε μπροστά και λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά μας ωθούν να πάρουμε και το νόμο στα χέρια μας. Πρέπει να πάψουν αυτά τα γεγονότα, έλεος πια. Ελπίζω να γίνει κάτι καλύτερο και οι δράστες να τιμωρηθούν».