ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ: Τιμωρία δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών από τη ΔΕΑΒ

ΑΕΚ: Τιμωρία δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών από τη ΔΕΑΒ

Βαριά «καμπάνα» για την ΑΕΚ από τη ΔΕΑΒ, λόγω του μπουκαλιού που έριξαν οπαδοί της στον αγώνα με τον Απόλλωνα στην Πάτρα.

Με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε η ΑΕΚ από τη ΔΕΑΒ.

Η Ένωση ήταν υπότροπη από προηγούμενη τιμωρία της και έτσι η ποινή διπλασιάστηκε και είναι άμεσα εκτελέσιμη, χωρίς δικαίωμα έφεσης.

Αυτό σημαίνει πως η ομάδα του Ηλία Ζούρου θα αγωνιστεί χωρίς κόσμο στα επερχόμενα παιχνίδια των Play out με Λαύριο και ΠΑΟΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕΑΒ οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα πέταξαν ένα γυάλινο μπουκάλι προς τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ:

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) με σημερινές αποφάσεις της:

Επέβαλε σε βάρος του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΚΑΕ ΑΕΚ» την διοικητική κύρωση της διεξαγωγής δύο (2) αθλητικών συναντήσεων ως γηπεδούχου, χωρίς την παρουσία θεατών σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση αυτή συμμετέχει, λόγω ρίψης εντός του αγωνιστικού χώρου από φίλαθλο της, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ΚΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΑΕΚ που έλαβε χώρα στις 06-04-2024 στην Πάτρα για τα playouts της Basket League 2023-2024, γυάλινου μπουκαλιού το οποίο θρυμματίστηκε, δηλαδή αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη στα εγγύς ευρισκόμενα αστυνομικά όργανα και θεατές. Δεδομένου ότι το εγκαλούμενο σωματείο έχει ήδη τιμωρηθεί διά της υπ΄αριθ. 1/2024 Πράξεως της ΔΕΑΒ για ανάλογη παράβαση τυγχάνει υπότροπο, οπότε επιβάλλεται διπλάσια διοικητική κύρωση. Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του ν.5085/2024».

Σχετικές ειδήσεις