ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημήτρης Κοντός: «Ο Δ. Γιαννακόπουλος έδωσε σε όλους ρυθμό και όραμα»!

Δημήτρης Κοντός: «Ο Δ. Γιαννακόπουλος έδωσε σε όλους ρυθμό και όραμα»!

Το στέλεχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, αναφέρθηκε στο πώς έφτασε το «τριφύλλι» στην επίτευξη της κατάκτησης της δεύτερης θέσης και το όραμα που υπάρχει από τον ιδιοκτήτη.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR τερμάτισε δεύτερος στη regular season της Euroleague, κάτι που... ανοίγει την όρεξη στους «πράσινους». Ο Δημήτρης Κοντός μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio, αναλύοντας τα δεδομένα του «τριφυλλιού». Ο Basketball and Communication Director της ΚΑΕ, αναφέρθηκε στο όραμα που έδωσε σε όλους ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη… νέα εποχή του Παναθηναϊκού: «Η περσινή χρονιά το μόνο θετικό που άφησε ήταν ότι μάς έδωσε το δικαίωμα να δουλέψουμε νωρίς όλοι και να προετοιμαστούμε για τη φετινή χρονιά. Έχοντας βάλει τους στόχους από νωρίς, έχοντας σκεφτεί πιο πλάνο θέλουμε να ακολουθήσουμε όλοι. Το μειονέκτημα της αποτυχίας έγινε πλεονέκτημα για τη προετοιμασία της νέας σεζόν. Αυτό ήταν ίσως το μοναδικό στοιχείο που είχαμε υπέρ μας, πέρα του πλάνου που είχε οριοθετηθεί απ’ την κορυφή της “πυραμίδας” του Παναθηναϊκού. Ξέραμε όλοι πού θέλουμε να πάμε, ήξερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πού ήθελε να οδηγήσει την ομάδα, οπότε ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε. Το να πετύχουμε το πρώτο κομμάτι τόσο γρήγορα είναι κάτι που προκαλεί ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, στον κόσμο πρωτίστως που μας ενδιαφέρει και σε όλους εμάς που το ζούμε απ’ την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα».

Για το «καυτό» καλοκαίρι που πέρασε και την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα φέτος: «Τα σενάρια είναι πολλά. Και πέρυσι ακούστηκαν πάρα πολλά, αλλά δεν ανταποκρίνονταν όλα στην πραγματικότητα. Όταν ο Παναθηναϊκός “ξυπνάει” και ετοιμάζεται να επιστρέψει, αυτόματα τα σενάρια πληθαίνουν και είναι λογικό. Όταν περιμένει και ο κόσμος με τέτοια αγωνία. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε δώσει σε όλους τον ρυθμό και το όραμα και έχοντας αυτήν την… τρέλα να πετύχει και να φτάσει ψηλά, αυτόματα δε μπορεί κανείς αν εφησυχάσει. Οι στόχοι είναι πάντα ψηλοί. Είναι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα πάντα και όταν η κορυφή της “πυραμίδας” ασχολείται με τα πάντα, τότε κάθε λεπτομέρεια γίνεται προσπάθεια να είναι στην εντέλεια. Το πάρα πολύ σημαντικό είναι ότι όλοι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Το να είσαι στην ίδια “σελίδα” με όλους και να αντέχεις τους κραδασμούς είναι το πρώτο και το τελευταίο για τα αποδυτήρια. Ξεκινήσαμε με αποτυχία στο Σούπερ Καπ, με μια πολύ κακή εμφάνιση για την οποία ήμασταν έτοιμοι, αφού ξέραμε ότι με παίκτες που δεν ξέρουν καν τα ονόματά τους δε μπορείς να παρουσιάσεις κάτι στο ξεκίνημα. Επίσης, τα δύο απ’ τα τρία πρώτα εντός στην Ευρωλίγκα χαθήκαν στην παράταση. Υπήρχαν κλυδωνισμοί που ήταν καθαρά συναισθηματικοί απ’ όλους, αλλά υπήρχε πάντα ενότητα, δεν αφήσαμε να μας πάρει από κάτω αυτό το συναίσθημα».

Για το «κλειδί» της επιτυχίας της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας: «Το “κλειδί” είναι οι χαρακτήρες σε πολύ μεγάλο βαθμό και ύστερα η έλευση των παικτών και του προπονητή. Ο Αταμάν δεν έδωσε δικαιολογία σε κανέναν απ’ την πρώτη προπόνηση. Οριοθέτησε στόχους όπως ακριβώς τους είχε στο μυαλό του. Όλη η σύνδεση του κόσμου με την ομάδα ήταν κι αυτό ένα “κλειδί”. Στο ματς στο Βερολίνο που “γύρισε το τσιπάκι”, είχαμε 2.5 χιλιάδες κόσμο, μετά ήρθαν άλλα εκτός έδρας παιχνίδια που ο κόσμος ήταν ακόμα και έξω απ’ το γήπεδο, στο ΟΑΚΑ δεν έπεφτε καρφίτσα. Όλο αυτό δημιούργησε μια μεγάλη προσδοκία που άρχισε να αποδίδει σιγά-σιγά. Το τελευταίο κομμάτι της σεζόν ο Παναθηναϊκός έδειξε τεράστιο χαρακτήρα μετά την ήττα στο ΣΕΦ που ξέραμε ότι με 5/5 θα είμαστε 2οι. Σίγουρα έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι περιμέναμε όλοι. Η δουλειά δεν έχει τελειώσει, αλλά το πρώτο “μαξιλαράκι” της σεζόν έχει πολύ θετικό πρόσημο».

Για τον ευρωπαϊκό στόχο στην αρχή της σεζόν: «Εμείς ξεκινήσαμε και λέγαμε να μπούμε στα play-offs και να έχουμε και την εξάδα αν γίνεται. “Τρώγοντας έρχεται η όρεξη” όμως, βλέποντας ότι οι δυνάμεις της ομάδας μπορούν να πάνε πολύ ψηλότερα. Πέρα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δίνει τον ρυθμό και το στίγμα πώς θα κινηθεί όλος ο οργανισμός, μετά είναι ο Εργκίν Αταμάν που… δεν ξέρει πως είναι να μην κερδίζει, δεν αποδέχεται την ήττα σαν άνθρωπος και ύστερα οι παίκτες που έχουν τον εγωισμό, τη φιλοδοξία και το κίνητρο. Όλος ο “αέρας” που αποπνέει το ΟΑΚΑ δημιουργούσε ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Περιμέναμε και περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να έρθει η Πέμπτη και η Παρασκευή για να παίξει ο Παναθηναϊκός το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ακόμη και σε παιχνίδια στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός είχε 11 χιλιάδες κόσμο».

Για το αν έχουν κάποια… προτίμηση για τα play-offs: «Με τίποτα προτίμηση. Γύρω απ’ την ομάδα, πέρα απ’ τον Αταμάν, είναι ο Μπετσίροβιτς, ένα παιδί που είναι πρωταθλητής σαν άνθρωπος. Το τελευταίο που μπορείς να του πεις είναι αν έχει προτίμηση για κάτι. Δεν υπάρχει αυτό ούτε μία στο εκατομμύριο».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Τον γνωρίζαμε όλοι και απ’ τον Ολυμπιακό και απ’ τη Φενέρ και απ’ τον Μαντουλίδη και τον Άρη. Η πορεία του αποδεικνύει τα πάντα. Ο τρόπος που προσέχει τον εαυτό του, ο τρόπος που προσεγγίζει το παιχνίδι, η πνευματική ετοιμότητά του για τα παιχνίδια, το θάρρος να μπει μπροστά στα μεγάλα ματς, αυτό το πράγμα έλειπε απ’ τον Παναθηναϊκό και ο Κώστας το έφερε στην ομάδα».

Για τον Εργκίν Αταμάν: «Ο κόουτς ό,τι έχει να πει θα το πει και στα αποδυτήρια, όχι μόνο δημόσια. Έχει ένα δικό του ταπεραμέντο και έναν δικό του τρόπο. Όλος αυτός ο χαράκτριας και ο τρόπος που ζει ταιριάζει πολύ με το mentality τού Παναθηναϊκού. Αυτή η ενέργεια, η… τρέλα για τη νίκη, ο τρόπος που προσπαθεί να “ξυπνήσει” τους παίκτες. Παλιά που συζητούσα με έναν φίλο μου και είχα πει ότι ο Παναθηναϊκός είναι σαν ροκ συγκρότημα, όχι μπαλάντα, θέλει ένταση. Είναι έτσι ο οργανισμός. Ο Αταμάν έχει αυτό το πράγμα μες στο αίμα του, ταιριάζει απόλυτα σαν φιλοσοφία με τον Παναθηναϊκό».