ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρόν έστειλε στα play offs τους Λέικερς - Οι Κινγκς απέκλεισαν τους Ουόριορς

NBA: Ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρόν έστειλε στα play offs τους Λέικερς - Οι Κινγκς απέκλεισαν τους Ουόριορς
AP Photo/Gerald Herbert

NBA: Βασιλική… υπόθεση ήταν τα πρώτα ματς των play in στην Δύση, καθώς οι Λέικερς επικράτησαν 110-106 των Πέλικανς και έκλεισαν θέση στα play offs, ενώ οι Κινγκς επιβλήθηκαν 118-94 των Ουόριορς και έχουν μία ακόμα ευκαιρία, στον… τελικό με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης.

Την 7η θέση της τελικής κατάταξης της Δύσης κατέκτησαν οι Λος Άντζελες Λέικερς, έπειτα από τη νίκη τους 106-110 επί των Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη. Αυτό σημαίνει πως οι «λιμνάνθρωποι» θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο των play offs τους περσινούς Πρωταθλητές του NBA, Ντένβερ Νάγκετς.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πραγματοποίησε «βασιλική» εμφάνιση καθώς οδήγησε τους φιλοξενούμενους στη νίκη, έχοντας 23 πόντους και ακόμα 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Άντονι Ντέιβις με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ για το double double.

Στην αντίπερα… όχθη, εξαιρετικό ματς έκανε ο Ζάιον Ουίλιαμσον, που σταμάτησε στους 40 πόντους, έχοντας ακόμα και 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει στα τελευταία λεπτά με πρόβλημα τραυματισμού.

Τα δωδεκάλεπτα: 34-26, 50-60, 76-83, 106-110

Οι Κινγκς απέκλεισαν τους Ουόριορς

Στο άλλο ματς της ημέρας, οι Κινγκς έμειναν… ζωντανοί στο κυνήγι των play offs, καθώς επικράτησαν 118-94 των Ουόριορς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Σακραμέντο θα αντιμετωπίσει τους Πέλικανς στον… τελικό των play in και ο νικητής θα πάρει την 8η θέση στην τελική κατάταξη της Δύσης και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των play offs τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Για τους «Βασιλιάδες», ο Κίγκαν Μάρεϊ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 32 πόντους, έχοντας σημαντική βοήθεια από τον Ντομάντας Σαμπόνις που είχε 16 πόντους, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ αγωνίστηκε μόλις δύο λεπτά με απολογισμό ένα άστοχο σουτ τριών πόντων και 1 ριμπάουντ.

Για τους «Πολεμιστές», ο Στεφ Κάρι είχε 22 πόντους, με τον Μούντι να… ακολουθεί με 16 πόντους, όσους σημείωσε και ο Κουμίνγκα.

Τα δωδεκάλεπτα: 31-22, 54-50, 91-76, 118-94

Τα ζευγάρια των play offs της Δύσης:

  • Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Νιου Όρλινς Πέλικανς / Σακραμέντο Κινγκς
  • Ντένβερ Νάγκετς - Λος Άντζελες Λέικερς
  • Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Φοίνιξ Σανς
  • Λος Άντζελες Κλίπερς - Ντάλας Μάβερικς

Σχετικές ειδήσεις