ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!

NBA
EPA/ERIK S. LESSER

NBA: Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη απέκλεισε δια βίου τον Τζοντέι Πόρτερ των Τορόντο Ράπτορς, λόγω παράνομου στοιχηματισμού.

Ο 24χρονος ψηλός είδε τις πόρτες του NBA να κλείνουν για πάντα.

Η Λίγκα έπειτα από σχετική έρευνα που έκανε έκρινε ένοχο τον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό. Ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, αποκάλεσε «θανάσιμο αμάρτημα» αυτό που έκανε ο παίκτης των Ράπτορς, ο οποίος μάλιστα θα το πληρώσει πολύ ακριβά. Η τιμωρία του, όπως έγινε γνωστό, είναι δια βίου αποκλεισμός.

Το NBA σε ανακοίνωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Η έρευνα διαπίστωσε ότι πριν από τον αγώνα των Ράπτορς στις 20 Μαρτίου, ο Πόρτερ αποκάλυψε εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σε ένα άτομο που γνώριζε ότι στοιχιματίζει στο NBA. Ένα άλλο άτομο με το οποίο ο Πόρτερ συνδέθηκε και ήξερε ότι ήταν επίσης παίκτης στοιχήματος, έβαλε στη συνέχεια ένα στοίχημα ύψους 80.000 δολαρίων για να κερδίσει 1.1 εκατομμύρια δολάρια, στοιχηματίζοντας ότι ο Πόρτερ θα είχε χαμηλότερη απόδοση στο παιχνίδι της 20ης Μαρτίου.

Επιπλέον, από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2024, ενώ ταξίδευε με τη θυγατρική ομάδα των Ράπτορς για αγώνες στην G-League, ο Πόρτερ στοιχημάτισε σε τουλάχιστον 13 παιχνίδια του NBA χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό λογαριασμό στοιχηματισμού ενός συνεργάτη του».