Euroleague και γερμανική αστυνομία ζήτησαν συγγνώμη στον Αταμάν – Λήξαν το θέμα στο ξενοδοχείο

Μέχρι και ο Έλληνας πρόξενος βρέθηκε στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR στο Βερολίνο, τη στιγμή που η Euroleague αλλά και ο αστυνομικός που έριξε στο έδαφος τον Αταμάν, ζήτησαν συγγνώμη για όσα έγιναν.
Euroleague και γερμανική αστυνομία ζήτησαν συγγνώμη στον Αταμάν – Λήξαν το θέμα στο ξενοδοχείο
2'

Μεγάλη ένταση λόγω της απαράδεκτης αδιαφορίας για τα μέτρα ασφαλείας από την γερμανική αστυνομία και την Euroleague, κατά την άφιξη του Παναθηναϊκού AKTOR στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή στο Βερολίνο. Πέρα απ’ τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Φενέρμπαχτσε, υπήρξε και σπρώξιμο αστυνομικού προς τον Εργκίν Αταμάν ο οποίος έπεσε στο έδαφος.

Σα να μην έφτανε αυτό, ένταση υπήρξε ακόμη και μέσα στο ξενοδοχείο, με τους οπαδούς της Φενέρ να βρίσκονται εκεί ανενόχλητοι. Όπως είναι λογικό ο Εργκίν Αταμάν έγινε έξαλλος, όπως και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού AKTOR. Έτσι το θέμα πήρε διαστάσεις. Η Euroleague μέσω του CEO της, Παούλιους Μοτιεγιούνας, έσπευσε να απολογηθεί τόσο στους «πράσινους» όσο φυσικά και στον Εργκίν Αταμάν. Ο Λιθουανός βρέθηκε στο ξενοδοχείο και μίλησε από κοντά, ζητώντας συγγνώμη για όσα συνέβησαν.

Το ίδιο συνέβη και με τον αστυνομικό που έριξε στο έδαφος τον Αταμάν. Απολογήθηκε για την κίνησή του, ζήτησε συγγνώμη τόσο προσωπικά όσο κι εκ μέρους της αστυνομίας του Βερολίνου.

Για να ηρεμήσει η κατάσταση, αμέσως στο ξενοδοχείο έσπευσε και ο Έλληνας πρόξενος, Ηλίας Κλουβάτος, μετά από σχετική εντολή και εποπτεία της πρέσβεως, Μάρας Μαρινάκη.

Κάπως έτσι η κατάσταση ηρέμησε και όλες οι πλευρές θεωρούν το θέμα λήξαν. Παράλληλα η αστυνομική δύναμη έξω απ’ το ξενοδοχείο ήταν έντονη μετά απ’ όσα έγιναν κατά την άφιξη των «πράσινων».

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι οπαδοί

Πάντως το γενικό κλίμα εξομάλυνσης της κατάστασης, δεν βοηθούν καθόλου οι προκλητικοί Τούρκοι οπαδοί. Μάλιστα στα social media κυκλοφόρησαν εθνικιστικές φωτογραφίες με πανό οπαδών της Φενέρ, έξω απ’ την Uber Arena. Σε αυτές κρατούν πανό κατά της Ελλάδας, όπως αναφορά για την Κωνσταντινούπολη που έγινε «Istanbul» από το 1453 όπως γράφουν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή