Η σημαία της επανάστασης στην εξέδρα του Παναθηναϊκού και το κοινό σύνθημα των «αιώνιων»!

Τη σημαία που υψώθηκε στη Μάνη το 1821 στην έναρξη της ελληνικής επανάστασης, είχαν φίλοι του Παναθηναϊκού AKTOR στο ματς με την Φενέρμπαχτσε – Τα κοινά συνθήματα με τους Ολυμπιακούς μετά τις τουρκικές προκλήσεις.
Η σημαία της επανάστασης στην εξέδρα του Παναθηναϊκού και το κοινό σύνθημα των «αιώνιων»!
1'

Ένας αγώνας ελληνικής ομάδας με μια τούρκικη, πάντα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αυτό συνέβη και στο Παναθηναϊκός AKTOR-Φενέρμπαχτσε στο Final Four, με τους «πράσινους» να θριαμβεύουν παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης στο Βερολίνο.

Πριν το τζάμπολ, υπήρξαν οι τουρκικές προκλήσεις με την απρόκλητη επίθεση για να μπουν στο γήπεδο, που έφερε τραυματισμό Ελλήνων που απλά περίμεναν να μπουν στην Uber Arena. Πριν απ’ αυτό το γεγονός, κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού τραγουδούσαν μαζί με αυτούς της Φενέρμπαχτσε. Μετά το συγκεκριμένο σκηνικό όμως, όλα άλλαξαν.

Μάλιστα, στις εξέδρες της Uber Arena ένωσαν και τις φωνές τους Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί, κάτι που ίσως και να συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ. Φωνάζοντας ένα σύνθημα κατά των Τούρκων, λόγω των όσων είχαν συμβεί και προκάλεσαν τραυματισμό Ελλήνων φιλάθλων. Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών.

Η ελληνοτουρκική «μάχη» στην εξέδρα, βρήκε θριαμβευτές τους «πράσινους» υποστηρικτές πάντως. Μάλιστα στον πυρήνα των φίλων του «τριφυλλιού», υπήρχαν αρκετές ελληνικές σημαίες, αλλά και κυπριακές. Αυτή που ξεχώρισε ήταν η σημαία της επανάστασης του 1821.

Συγκεκριμένα η σημαία που υψώθηκε στη Μάνη στις 17 Μαρτίου 1821, στην έναρξη της επανάστασης. Η λευκή με τον γαλάζιο σταυρό, που έγραφε «Νίκη ή θάνατος».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή