Στην τρίτη θέση ο Ολυμπιακός, 87-84 τη Φενέρ

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να μη φύγει με... άδεια χέρια από το Βερολίνο, αφού πήρε την νίκη στον μικρό τελικό με 87-84 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. 
Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε Euroleague
3'

Σε ένα κάκιστο πραγματικά παιχνίδι ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη κόντρα στην παντελώς αδιάφορη Φενέρμπαχτσε με 87-84 και πήρε την τρίτη θέση του φετινού Final-4. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Άλεκ Πίτερς με 20 πόντους, ενώ από πλευράς τούρκων ξεχώρισε ο Πιέρ με 19.

Τραγικό το ξεκίνημα της αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες με τους παίκτες του Ολυμπιακού και της Φενέρμπαχτσε να μη δείχνουν καμία απολύτως διάθεση να παίξουν μπάσκετ. Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όσο και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν έξαλλοι με την εικόνα των παικτών τους και τον Ολυμπιακό να προηγείται με 8-4 στο 5’ έπειτα από δύο τρίποντα του Αιζάια Κάνααν ο οποίος ήταν ο μόνος που έμοιαζε να παίζει.

Από την άλλη ο Πιέρ έδειχνε να είναι ο πιο.. ζωηρός για την ομάδα του και με δύο τρίποντα κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να βάλει μπροστά τη Φενέρμπαχτσε με 12-15. Ο Ολυμπιακός, όμως, όσο περνούσε η ώρα… ζεσταινόταν, ο Μιλουτίνοφ έδινε λύσεις, το ίδιο και ο ΜακΚίσικ και με σερί 12-2, “έκλεισε” το δεκάλεπτο προηγούμενος με 24-17.

Ο Μιλουτίνοφ συνέχιζε να κάνει τη διαφορά και στο δεύτερο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, με τους “ερυθρόλευκους” να παιρνούν συνέχεια την μπάλα στον Σέρβο. Από την άλλη η Φενέρ προσπαθούσε να βρει λύσεις από την περιφέρεια και το σκορ στο 15’ να είναι 35-30. Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, με τη Φενέρμπαχτσε να μη δείχνει καμία διάθεση να παίξει κανονικό μπάσκετ και με τρίποντο του Πίτερς οι “ερυθρόλευκοι” πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 48-37.

Μπροστά σε όλο το ματς ο Ολυμπιακός

Το κακό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα και με τον Ουόκαπ και τον Πίτερς να βρίσκει επιθετικές λύσεις και να προηγείται με 54-41, λίγο πριν τα μισά της τρίτης περιόδου. Η Φενέρμπαχτσε πάτησε λίγο το πόδι της στο γκάζι, τα τρίποντα των Ουίλμπεκιν και Σανλί έριξαν τη διαφορά και τρία λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν 58-54. Ο Τούρκος σέντερ συνέχιζε να “εκτελεί” από μακριά και με ένα ακόμα τρίποντο έφερε τη διαφορά στον πόντο, 58-57, 2 λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου, η οποία τελείωσε με σκορ 66-62.

Δύο γρήγορα τρίποντα από τον Πίτερς έφεραν τη διαφορά στους 10 πόντους, 72-62, με τη Φενέρμπαχτσε να έχει εικόνα... κατάρρευσης. Παρ' όλα αυτά οι λύσεις του Ντόρσει από μακριά αλλά και τα τελειώματα του Μότλει από το "ζωγραφιστό" έριξαν εκ νέου τη διαφορά στους 5 πόντους, 78-73, ενώ το παιχνίδι είχε μπει στο τελευταίο πεντάλεπτο. Ο Σανλί και πάλι ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά και με νέα τρίποντα μείβωσε σε 87-74 και δύο δεύτερα πριν το τέλος ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους κάλεσε τάιμ άουτ για την τελευταία επίθεση της ομάδας. Ο Σανλί τα κατάφερε, πέτυχε το τρίποντο αλλά οι διαιτητές με τη βοήθεια του instant replay αποφάσισαν πως το σουτ ήταν εκτός χρόνου και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη και την τρίτη θέση.

Τα Δεκάλεπτα: 24-17, 48-37, 66-62, 87-84

Δείτε εδώ τα συνολικά στατιστικά

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή