ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπανικολάου: «Δεν ξέρω ακόμη αν κάνω για το ΝΒΑ»

Παπανικολάου: «Δεν ξέρω ακόμη αν κάνω για το ΝΒΑ»

Με αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες, αλλά ικανοποιημένος που το τόλμησε, εμφανίστηκε ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας για τη μετακίνησή του στο ΝΒΑ και τους Χιούστον Ρόκετς

«Δεν αισθάνομαι αγχωμένος, πρέπει απλά να προσαρμοστώ και να δουλεύω, αυτό είναι το μόνο που έχω στο μυαλό μου, να είμαι στο γυμναστήριο, να σηκώνω βάρη και να γίνω πιο γρήγορος», είπε αρχικά ο διεθνής φόργουορντ στην ιστοσελίδα των «Ρουκετών» και πρόσθεσε:

«Είναι μία διαδικασία... όταν έρχεσαι από την Ευρώπη. Έχεις πολλά σκαμπανεβάσματα και αυτό το περίμενα. Ήμουν προετοιμασμένος πως θα έχω κάποιες δύσκολες στιγμές. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλεύω σκληρά κάθε βράδυ και να δίνω το καλύτερο στην ομάδα μου».

Για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί των ΗΠΑ στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία: «Ήταν η καλύτερη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ αυτή η νίκη της εθνικής μας επί των ΗΠΑ των ΛεΜπρον Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ, Ντουάιτ Χάουαρντ κ.τ.λ. Είχα τρελαθεί! Ήμουν στο χωριό μου, όταν το έβλεπα, μαζί με τους φίλους μου, την πανηγυρίσαμε όλοι μαζί. Ήταν σπουδαία στιγμή. Μία τρελή στιγμή για τους Ελληνες! Δεν νικάς κάθε μέρα τις ΗΠΑ. Είναι μεγάλο πράγμα για εμάς, ακόμη και τώρα».

Για την απόφασή του να πάει στο ΝΒΑ: «Είδα ότι οι Ρόκετς με ήθελαν πραγματικά εδώ. Μίλησα με τον Ντάριλ ΜόρεΪ, τον κόουτς ΜακΧέιλ... κάτι τέτοια κάνουν έναν παίκτη να αισθάνεται ότι τον θέλουν. Μετά λοιπόν την προσφορά που μου έκαναν σκέφτηκα ότι θα ήμουν βλάκας αν δεν εκμεταλλευόμουν αυτή την ευκαιρία. Δεν ήθελα πέντε χρόνια αργότερα να λέω στον εαυτό μου: γιατί δεν πήγα όταν μπορούσα; Δεν έχεις τέτοιες ευκαιρίες κάθε μέρα. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες είχαν την ευκαιρία και δεν την άρπαξαν. Ήταν όνειρο ζωής για μένα. Δεν ήξερα αν θα ήμουν καλός για αυτό το πρωτάθλημα, στην πορεία της καριέρας μου όμως θα λέω ότι τουλάχιστον προσπάθησα και πως πάλεψα γι' αυτό. Ήμουν καλός ή δεν ήμουν; Δεν ξέρω ακόμη».

Για την Μπαρτσελόνα: «Είχα μία απίστευτη χρονιά, έκανα πολλούς φίλους, τελειώσαμε τη σεζόν με το πρωτάθλημα, έχω μόνο καλές αναμνήσεις από αυτή την ομάδα και αυτή την πόλη».

Σχετικές ειδήσεις