ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός LIVE: Ο μεγάλος τελικός για το Κύπελλο Ελλάδας

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός LIVE: Ο μεγάλος τελικός για το Κύπελλο Ελλάδας
ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούν το Κύπελλο Ελλάδας.
MOTION TEAM

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός | Τελικός Κυπέλου Ελλάδας μπάσκετ: Ο «δικέφαλος του Βορρά» και το «τριφύλλι» συγκρούονται στα «Δυο Αοράκια» της Κρήτης για το τρόπαιο.

Το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο ελληνικό μπάσκετ θα απονεμηθεί απόψε, στην Κρήτη και το Ηράκλειο. Ο τελικός ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός θα αναδείξει τον νικητή που θα είναι η ομάδα η οποία θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον 44ο τελικό της ιστορίας. Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 17:00 και μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2, με διαιτητές τους Καρακατσούνη, Παπαπέτρου και Τσαρούχα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια είναι σε έναν τελικό και διεκδικεί τρόπαιο στο μπάσκετ, την ώρα που το «τριφύλλι» μετά από διάλειμμα ενός έτους επιστρέφει στον τελικό και αναζητά τον 19ο τίτλο στον θεσμό και 63ο συνολικά στην τεράστια ιστορία του. Για τους Θεσσαλονικείς, αμφίβολος ως την τελευταία στιγμή είναι ο Φιλ Γκος που έχει πρόβλημα στη μέση. Στον αντίποδα, κανονικά θα αγωνιστούν οι Νικ Καλάθης και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελικός δεν θα διεξαχθεί παρουσία οπαδών, αφού η ΕΟΚ επέλεξε να διεξάγει τον αγώνα μόνο με την παρουσία μαθητών από τα σχολεία του Ηρακλείου και των γύρω περιοχών στα «Δυο Αοράκια». Αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει θα προσθέσει ένα ακόμα τρόπαιο στη συλλογή του, διευρύνοντας το σερί των 24 συνεχόμενων σεζόν στις οποίες κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το τέταρτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του που θα είναι και ο πρώτος του τίτλος μετά το 1999 όταν και είχε κατακτήσει το ίδιο τρόπαιο.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ την εξέλιξη του μεγάλου τελικού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ