ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός: Σοκ με Στρέλνιεκς, πάει για μεταγραφή

Ολυμπιακός: Σοκ με Στρέλνιεκς, πάει για μεταγραφή
Έχει βρει τον διάδοχο του

Ο Ολυμπιακός χάνει τον Στρέλνιεκς και συνεχίζει να ψάχνει τον αντικαταστάτη του

Θλάση δεύτερου βαθμού οπίσθιου μηριαίου υπέστη ο Γιάνις Στρέλνιεκς. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα Μαυροβούνιο-Λετονία τη Δευτέρα (25/2) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν υπολογίζεται από τον Ντέιβιντ Μπλατ για το κρίσιμο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ την Παρασκευή (1/3).

Με την επιστροφή του, μαζί με τον Γιάνις Τίμα, ο Στρέλνιεκς υποβλήθηκε την Τρίτη (26/2) σε μαγνητική τομογραφία από τους «ερυθρόλευκους», τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για διάστημα 20 ημερών. Την περίπτωση άμεσης απόκτησης, έως αύριο, του Θαντ ΜακΦάντεν που τους είχε προταθεί πριν ενισχυθούν με τον Μπριαντέ Ουέμπερ εξετάζει ο Ολυμπιακός! Στην προπόνηση, ενσωματώθηκε ο Νικόλα Μιλουτινοφ, ενώ μέρος της προπόνησης έκανε ο Βασίλης Σπανούλης.

Στον Ολυμπιακό ενημερώθηκαν πως ο ατζέντης του Στρέλνιεκς, Αρτούρς Καλνίτις, αποκάλυψε πως αγωνίστηκε με τραυματισμό, με σκοπό να βοηθήσει την εθνική ομάδα της χώρας του, σημειώνοντας 25 πόντους και μοιράζοντας 10 ασίστ απέναντι στο Μαυροβούνιο. «Ο Γιάνις Στρέλνιεκς υπέστη έναν τραυματισμό στο μυ παίζοντας κατά τη διάρκεια των προκριματικών του World Cup και αγωνίστηκε όσο ήταν πιθανό. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος μετά την εμφάνιση του Γιάνις. Πραγματικά εκπληκτικό!», ήταν το μήνυμα του ατζέντη του Λετονού άσου αναφορικά με τον πελάτη του. Στον Ολυμπιακό είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν εξηγήσεις από τη Λετονική Ομοσπονδία.

Την Τετάρτη (27/2) στις 19:00 λήγει η προθεσμία για ενίσχυση, με τον Ολυμπιακό να έχει επαφές με τον Θαντ ΜακΦάντεν, ο οποίος τους είχε προταθεί όσο αναζητούσαν γκαρντ. Τότε, είχε προτιμηθεί ο Μπριαντέ Ουέμπερ, αλλά μετά την εξέλιξη με τον Στρέλνιεκς και τον Βασίλη Σπανούλη εκτός, η ανάγκη για απόκτηση περιφερειακού παίκτη κρίνεται αναγκαία. Την φετινή σεζόν ο 29χρονος Αμερικανός με διαβατήριο Γεωργίας αγωνιζόταν μέχρι στην Τενερίφη έχοντας με 12,2 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ μέσο όρο σε 15 αγώνες. Στο παρελθόν, ο ΜακΦάντεν έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα για λογαριασμό των ΠΑΟΚ και Κύμης.

Η σχετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει: «Ο Γιάνις Στρέλνιεκς υποβλήθηκε σήμερα (26/02) σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί θλάση 2ου βαθμού οπίσθιου μηριαίου αριστερού ποδός.