ΜΠΑΣΚΕΤ

Στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα Μπάσκετ των ΜΜΕ

Στην τελική ευθεία το πρωτάθλημα Μπάσκετ των ΜΜΕ
Βαγγέλης Στόλης

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον το Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του ΕΣΑΚΕ, καθώς ξεκίνησαν τα Play Off για την ανάδειξη τόσο του Πρωταθλητή όσο και του Κυπελλούχου, με την διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής.

Στον όμιλο για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή ξεχωρίζει για την πρώτη αγωνιστική η νίκη «θρίλερ» του SDNA.GR επί της DPG με 56 – 55, ενώ στο θεωρητικό ντέρμπι ο ΑΝΤΕΝΝΑ επικράτησε του APLHA με 61 – 49. Στο άλλο παιχνίδι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ξεπέρασε το εμπόδιο του ΣΚΑΙ με 64 – 55.

Έτσι η βαθμολογία του Ομίλου για το Πρωτάθλημα, μετά την 1η αγωνιστική, διαμορφώνεται ως εξής:

1) ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ…….11

2) DPG………………..10

3) ALPHA…………….9

4) ANT1………………8

5) SDNA……………...8

6) ΣΚΑΪ………………6

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις πρώτες ομάδες περνάνε στο Final Four όπου και θα αναδειχθεί ο Πρωταθλητής.

Για τον όμιλο του κυπέλλου σε ντέρμπι για γερά νεύρα εξελίχθηκε το παιχνίδι ΕΘΝΟΣ – NOVA με νικητές τους δεύτερους με 46 – 44, το STAR επικράτησε του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ με 64 – 53 ενώ άνετη νίκη πέτυχε το EUROSPORT επί του ΑΘΗΝΑ 9,84 με 70 – 46.

Μετά την 1η αγωνιστική η βαθμολογία για τον Όμιλο του Κυπέλου διαμορφώνεται ως εξής:

1) STAR………………10

2) ΕΘΝΟΣ……………..9

-) ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ…….9

4) BWM.GR…………..8

-) EUROSPORT………8

6) NOVA……………...7

Στην μάχη για τον πρώτο σκόρερ ο Γ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ (STAR) δείχνει ασταμάτητος με 322 πόντους, ενώ «ζεστός» είναι και ο Μ. ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΗΣ (BMW.GR) με 300 πόντους. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Δ. ΠΕΤΡΙΔΗΣ (SDNA.GR) με 244 πόντους, ο Δ. ΚΟΝΤΟΣ (DPG) με 229 και ο Δ. ΧΑΡΙΣΗΣ (ALPHA) με 192.

Στους καλύτερους σουτέρ και εδώ ξεχωρίζει ο Γ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ (STAR) με 52 εύστοχα τρίποντα και ακολουθούν ο Κ. ΧΡΟΝΗΣ (ALPHA) με 41, ο Δ. ΚΟΝΤΟΣ (DPG) με 39, ο Κ. ΚΑΡΥΔΗΣ (BWM.GR) και Π. ΔΕΠΟΛΑΣ (ΕUROSPORT) με 28.

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου έχουμε την 2η αγωνιστική όπου για το Πρωτάθλημα θα παίξουν: ΣΚΑΪ – ΑΝΤ1, SDNA – ALPHA και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ – DPG, ενώ για το Κύπελλο θα αναμετρηθούν BWM. GR – EUROSPORT, AΘΗΝΑ 9,84 – ΕΘΝΟΣ και ΝΟVA – ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.