ΜΠΑΣΚΕΤ

Αποκλείστηκε από την Euroleague ο Ολυμπιακός

Αποκλείστηκε από την Euroleague ο Ολυμπιακός
Εκτός συνέχειας ο Ολυμπιακός

Η Ζαλγκίρις Κάουνας επικράτησε με 93-86 της Ρεάλ Μαδρίτης και έθεσε αυτομάτως τους «ερυθρόλευκους» εκτός play offs της Euroleague

Παρότι είχε φανεί ότι ο Ολυμπιακός είχε την τύχη με το μέρος του στα πρώτα δυο αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής, με τις ήττες των Μπασκόνια και Αρμάνι Μιλάνο κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αναντολού Εφές αντίστοιχα, τελικά η Ζαλγκίρις Κάουνας δεν του έκανε το χατίρι και τον έστειλε εκτός οκτάδας.

Ειδικότερα, η ομάδα του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, επικράτησε με 93-86 της Ρεάλ στη Μαδρίτη και έστειλε την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ εκτός διοργάνωσης.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν τις πολύ κακές τους εμφανίσεις στον β' γύρο της Euroleague και για μια ακόμα χρονιά είδαν τους Λιθουανούς να τους αφήνουν εκτός διοργάνωσης, καθώς η Ζαλγκίρις τον είχε αποκλείσει και πέρσι, στη σειρά των playoffs τότε.

Η ομάδα του Σάρας, ως 8η θα αντιμετωπίσει την 1η Φενερμπαχτσέ στα playoffs, ενώ η Μπασκόνια ως 7η θα αντιμετωπίσει τη 2η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Νωρίτερα, η Αναντολού Εφές είχε επικρατήσει με 101-95 της Αρμάνι Μιλάνο στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο χρειάζονταν και νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης για να κρατούν στα δικά τους χέρια, την πρόκριση στην οκτάδα.

Η νίκη της Ζαλγκίρις μετέτρεψε σε αγώνας άνευ σημασίας το ματς Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα.

Διαβάστε επίσης:

Παναθηναϊκός-Μπούντουτσνοστ 87-67: Με «μαγικό» Καλάθη στους «8» και ετοιμάζεται για Ρεάλ