ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιαννακόπουλος: «Δικαιοσύνη, γήπεδο και ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει»

Γιαννακόπουλος: «Δικαιοσύνη, γήπεδο και ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του υποστήριξε πως περιμένει την απόδοση δικαιοσύνης για όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ, έχοντας παράλληλα έτοιμο πλάνο για έναν μεγάλο και ενιαίο Παναθηναϊκό με το δικό του γήπεδο.

Μιλώντας στην Cosmote TV, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και στο σχέδιο που έχει για τον Παναθηναϊκό.

Ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού ΑΟ και της «πράσινης» ΚΑΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ και 15 ημέρες έχω προαναγγείλει μια συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσίαζα ένα μεγαλόπνοο πλάνο για έναν ενιαίο και αδιαίρετο Παναθηναϊκό, με μια τεράστια βάση φιλάθλων και δικό του γήπεδο για όλα τα αθλήματα έτσι ώστε να είναι και πάλι πρωταγωνιστής παντού. Όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα με την ανοχή των φορέων και των αρχών, με έχουν κάνει να έχω δεύτερες σκέψεις για το αν θα πρέπει να προχωρήσει αυτό το πλάνο. Θα περιμένω να δω τι θα κάνουν οι υπεύθυνοι και τότε θα τοποθετηθώ».

Σε ερώτηση για το τι περιλαμβάνει το πλάνο αυτό, απάντησε: «ΚΑΕ, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης».

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν κατέβηκε κόντρα στην Κύμη, υποστήριξε: «Εδώ νομιμοποιείται η ανομία. Αυτό δεν μπορεί να περάσει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι παρατηρητής σε όλα αυτά. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει τοποθετηθεί επίσημα».

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι: «Ανέφερα ότι προσπαθούμε να συντάξουμε ένα πλάνο μεγάλο, μεγαλόπνοο, για όλο τον Παναθηναϊκό. Ένας τεράστιος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό του γήπεδο. Βλέποντας ότι με το ΟΑΚΑ υπάρχουν καθυστερήσεις και το Athens Alive μπορεί να πάρει παραπάνω χρόνο από αυτό που περιμέναμε, είμαστε σε συζητήσεις και με την κυβέρνηση για να εξετάσουμε κι άλλες λύσεις. Τώρα το αν αυτές θα είναι το Γουδή, η Λεωφόρος ή ο Βοτανικός, ο σύλλογος είναι πάνω από όλα, όπως πάνω από όλα είναι και το καλό του Συλλόγου. Ο Βοτανικός φαίνεται πως είναι η πιο εφικτή και γρήγορη λύση αν γίνουν και κάποιες αλλαγές που να περιλαμβάνουν και γήπεδο μπάσκετ και εφόσον γίνουν και τα υπόλοιπα που είπαμε. Να τιμωρηθούν δηλαδή, πραγματικά οι υπεύθυνοι για όλο αυτό που βλέπουμε σήμερα. Τότε ο Παναθηναϊκός θα μεγαλουργήσει».

Τέλος, υπογράμμισε: «Υπάρχουν κάποια δεδομένα και κάποια προαπαιτούμενα. Θα πρέπει η κυβέρνηση να διορθώσει την ανισότητα. Δεν γίνεται να έχουν όλοι γήπεδο, ο Ολυμπιακός, να φτιάχνει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και να μην έχει ο Παναθηναϊκός. Θα πρέπει κι εμείς σαν Παναθηναϊκοί να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Δεν νοείται να μην είναι γεμάτα τα γήπεδα, είτε στα ερασιτεχνικά είτε στο ποδόσφαιρο, όταν παίζει ο Παναθηναϊκός. Πρέπει ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα. Τότε και μόνο τότε θα προχωρήσουμε για ένα μεγάλο σχέδιο, που θα κάνει τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ».