ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Προμηθέας 103-77: Πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα μπροστά σε άδειες εξέδρες!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Προμηθέας 103-77: Πρώτο βήμα για το πρωτάθλημα μπροστά σε άδειες εξέδρες!

Ο «σαρωτικός» Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε με εντυπωσιακό τρόπο (103-77) το 1-0 κόντρα στον Προμηθέα, μπροστά σε ελάχιστο κόσμο στο ΟΑΚΑ!

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έπρεπε εντός παρκέ κι έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα! Η εικόνα, όμως, δεν ήταν εξίσου ωραία στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, καθώς την εντυπωσιακή παράσταση του «τριφυλλιού» παρακολούθησαν παρακολούθησαν 3100 φίλαθλοι!

Τόσοι βρέθηκαν στο κλειστό το απόγευμα της Δευτέρας κι όπως είναι φυσικό η εικόνα ήταν απογοητευτική! Και σήμερα δεν ήταν μια απλή Δευτέρα, αλλά είναι η μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τεράστια απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Όλα αυτά έκαναν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να αποχωρήσει εκνευρισμένος από το γήπεδο.

Οι παίκτες του Πιτίνο μπήκαν ιδιαίτερα κεφάτοι στο παρκέ κι από το ξεκίνημα έδειξαν τις... άγριες διαθέσεις τους (8-0 στο 3'). Οι φιλοξενούμενοι μετά το αρχικό 0/5 έβγαλαν αντίδραση κι έχοντας 5/7 σουτ ισοφάρισαν σε 13-13 (5'). Οι «πράσινοι», όμως, έδειχναν να παίζουν μια... ταχύτητα πάνω από τους αντιπάλους τους, με αποτέλεσμα να βρίσκουν εύκολους πόντους στο τρανζίσιον. Παράλληλα, έκαναν θραύση κοντά στο καλάθι κι έτσι η διαφορά συνέχισε να μεγαλώνει, καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Πάτρας αντιμετώπισε και προβλήματα στην επίθεση. Την ίδια ώρα που ο Τομας σκόραρε 11 πόντους μέχρι οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Επίσης, ο Καλάθης είχε 9 ασίστ σε λιγότερο από 15 λεπτά στο πρώτο μέρος, όπου το «τριφύλλι» πέτυχε 21 πόντους στο τρανζίσιον, ενώ ο Προμηθέας δεν είχε ούτε έναν! Επίσης, αξιοσημείωτη είναι κι η διαφορά στους πόντους που προήλθαν μέσα από το «ζωγραφιστό» (26-12 υπέρ του Παναθηναϊκού). Με δεδομένα τα παραπάνω, το +22 (55-33) με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του Ρικ Πιτίνο ήταν η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνέχισε με το πόδι πατημένος στο γκάζι και μετά την ανάπαυλα και φτάνοντας τα 7/14 τρίποντα η διαφορά εκτοξεύθηκε πάνω από τους 30 πόντους!

Παράλληλα, ο Καλάθης μοίραζε... έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του, ενώ παράλληλα ήταν ιδιαίτερα «ζεστός» και στο σκοράρισμα! Μέχρι ο Πιτίνο να τον αποσύρει στον πάγκο λίγο πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου είχε φτάσει τους 11 πόντους και τις 13 ασίστ! Όσο για τη διαφορά; Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 75-41 (27')! Από εκεί και πέρα, ο αγώνας εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, με τους παίκτες του Πιτίνο, πάντως, να εξακολουθούν να παίζουν σε υψηλό τέμπο, παγιώνοντας μια διαφορά στους 30 πόντους. Για την ακρίβεια οι «πράσινοι» έκαναν το ματς να μοιάζει με... All Star Game με τα εντυπωσιακά καρφώματα τους!

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 52-31, 82-51, 103-77.

ΠΗΓΗ: Onsports.gr