Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Έκανε το πρώτο βήμα στο Eurobasket 2022 – Δείτε highlights και δηλώσεις

Newsbomb

Εθνική ομάδα: Δείτε τα highlights της αναμέτρησης Κροατία – Ελλάδα και τις δηλώσεις των Δημήτρη Ιτούδη και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Η Ελλάδα νίκησε την Κροατία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Eurobasket 2022.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πρωταγωνιστές τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο «Greek Freak» βγήκε μπροστά στο φινάλε όταν η μπάλα «έκαιγε», καθώς έκανε δύο καθοριστικές τάπες και σημείωσε πέντε πόντους στο τελευταίο λεπτό. Συνολικά, μέτρησε 27 πόντους με 9/20 δίποντα, 11 ριμπάουντ και 6 ασίστ σε 28’35’’! Ο γκαρντ των Ντάλας Μάβερικς, από την πλευρά του, έκανε ρεκόρ καριέρας με τη «γαλανόλευκη», καθώς σημείωσε 27 πόντους με 9/17 σουτ!

Δημήτρης Ιτούδης: «Είμαστε σαν μια γροθιά»

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε η Εθνική είναι σαν μια γροθιά, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά όσα είπε: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, όπως το περιμέναμε ήταν μια πρεμιέρα απέναντι σε μια καλή ομάδα. Η Κροατία είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα, όταν εμείς προσπαθούσαμε να διαβάσουμε τις καταστάσεις. Φτάσαμε στο +19 και στο +16 στο ημίχρονο, το οποίο μας έκανε να χαλαρώσουμε.

Η Κροατία προσπάθησε, μας πίεσε με τις διεισδύσεις και τα τρίποντά της, επέστρεψε, όμως θα κρατήσω την συνοχή μας στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού. Κάναμε σπουδαία δουλειά στο ριμπάουντ, συνεχίζουμε να ωριμάζουμε ως ομάδα. Είναι ένα μακρύ τουρνουά, το γκρουπ μας έχει καλές ομάδες με ταλαντούχους παίκτες.

Ξεκινήσαμε απέναντι σε μία ψηλή ομάδα, με παίκτες όπως ο Ζούμπατς που έπαιξε πολύ στο ποστ, με τον Χεζόνια, είχαμε συνοχή στο παιχνίδι μας. Ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι ο όμιλος είναι εύκολος. Κάναμε απλώς το 1-0, με δύσκολο τρόπο, με καλές και με κακές στιγμές, θα δούμε το video για να αντιμετωπίσουμε αύριο την γηπεδούχο ομάδα.

Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς έκανε καλό κοουτσάρισμα, έχει παίκτες ταλαντούχους και στη διάρκεια του αγώνα έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα σε άμυνα κι επίθεση. Υπήρχαν στιγμές που ήμασταν πολύ στατικοί, όμως καταλαβαίνω τους παίκτες. Τους ζητούσαν να σουτάρουν, αυτό επέλεξε η Κροατία. Είχαμε προετοιμαστεί γι' αυτό.

Έχουμε σπουδαίους παίκτες όπως ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Καλάθης. Η ομάδα μας έχει δείξει ότι έχει παίκτες, ο Αγραβάνης έκανε τη διαφορά και στις δύο άκρες του παρκέ ενώ μας λείπουν ακόμη δύο σημαντικά μέλη. Είμαστε σαν μια γροθιά».

Τάιλερ Ντόρσεϊ: «Απολαμβάνω να παίζω με τον Γιάννη!»

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος της αναμέτρησης υπογραμμίζοντας: «Ήταν μια μεγάλη νίκη σε καταπληκτική ατμόσφαιρα. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για τις μάχες που δώσαμε. Μπορούμε να βελτιωθούμε, παίξαμε ομαδικά, κάναμε τις προσαρμογές που έπρεπε και παρότι χάσαμε τις διαφορές που πήραμε φτάσαμε στη νίκη. Προσωπικά ζεστάθηκα νωρίς, οι συμπαίκτες μου με βρήκαν σε καλές θέσεις, αλλά η άμυνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια που η άμυνα δεν ήταν τόσο καλή χάθηκε η διαφορά, αλλά φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Ο Γιάννης άσκησε πολλή πίεση στην άμυνα των Κροατών και καθάρισε το παιχνίδι για μας στο τέλος. Είναι αυτό που ξέρει να κάνει, απολαμβάνω να παίζω μαζί του. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, δεν ξέρεις τι να περιμένεις και πρέπει να προσαρμόζεσαι. Είναι μόνο το πρώτο βήμα, βλέπουμε κάθε παιχνίδι με τη σειρά».