Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Τα highlights του Ελλάδα – Ιταλία – Όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης

Newsbomb

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα νίκησε την Ιταλία στο Μιλάνο κι έκανε το «2 στα 2» στον Γ’ όμιλο του Eurobasket 2022.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έχοντας κερδίσει τις ποιοτικότερες ομάδες του γκρουπ, ουσιαστικά «αγκάλιασε» την πρώτη θέση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι εκπληκτικός (23π., 10ριμπ.), έχοντας σε κάθε φάση 2-3 αντιπάλους. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ απέδειξε ξανά ότι είναι αυτό που έλειπε από την ομάδα, ενώ αυτή τη φορά υπήρχε και τρίτος άξονας στο επιθετικό παιχνίδι. Ο Δημήτρης Αγραβάνης έδωσε πολύτιμες λύσεις, μετρώντας 13 πόντους (2/2διπ., 3/4 τρ.), 5 ριμπάουντ και 4 τάπες σε 24’17’’!

Δημήτρης Ιτούδης: «Είμαστε μαχητικοί και ανταγωνιστικοί»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στην ΕΡΤ, μετά το τέλος του αγώνα:

Για τη συνέχεια του ομίλου: «Και με τις άλλες τρεις καλές του ομίλου μας. Όλες οι ομάδες γίνονται καλύτερες αν χαλαρώσουμε. Τώρα θέλουμε να ανοίξουμε το ροτέισον, ο Παπαγιάννης είναι ενεργός, ενώ ο Κώστας ενδεχομένως».

Για το ότι και σε αυτό το ματς πήραν οριακή νίκη: «Έτσι θα είναι τα παιχνίδια του τουρνουά. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε σε γκραν γκινιόλ καταστάσεις. Οι Ιταλοί επειδή δεν έχουν ψηλούς για να κάνουν έμφαση, παίξανε κυρίως από την περιφέρεια και προσπαθήσαν να ελέγξουν τη δική τους δημιουργία αλλά και την εκτέλεση. Μας δημιούργησαν κάποια προβλήματα, αλλά όλοι συνεισφέραν στο αμυντικό ριμπάουντ. Φτιάξαμε κάποιες διαφορές, αλλά χαλαρώσαμε. Συγγνώμη για την τεχνική ποινή, η μπάλα ήταν για εμάς σε εκείνη τη φάση, αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι».

Για το ότι η Ιταλία μας δημιούργησε κάποια προβλήματα στο δεύτερο μέρος: «Φυσιολογικά ή όχι δεν παίζουμε μόνοι μας. Δεν ήρθαμε με ομάδες που απλά θέλουν να χάσουν, Μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα και να μας προβληματίσουν. Το θέμα είναι να μπορούμε να περιορίσουμε όλα αυτά».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και πώς αυτός βοηθάει την ομάδα: «Προφανώς είναι φανερό ότι η ομάδα έχει έναν εξαιρετικό παίκτη που τραβάει πάνω του αντιπάλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες που μπροούν να τον αναπληρώσουν. Πρέπει να ξεκουραστεί., Όταν είναι μέσα παίζουμε αλλιώς, όταν είναι εκτός αλλάζουμε το στυλ. Ακόμα και ο Λαρεντζάκης αν και έπαιξε λίγο ήταν καταλύτης».

Για το αν είδε από την ομάδα αυτό που θέλει: «Πλησιάζουμε να είμαστε ανταγωνιστική ομάδα. Διεκδικούμε 50-50 μπάλες, είμαστε μαχητικοί και ανταγωνιστικοί, αλλά πρέπει να γίνουμε και λίγο πιο έξυπνοι. Η ομάδα έχει έξυπνους παίκτες, αλλά αμυντικά πρέπει να λειτουργήσουμε έξυπνα».

Για τους απόντες και για το αν μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες: «Θέλουμε να δούμε τα ιατρικά δεδομένα. Ο Παπαγιάννης αισθάνεται καλά, περιμένουμε να μπει και ο Κώστας για να είμαστε έτοιμοι. Είμαι ευχαριστημένος και έδωσα συγχαρητήρια στους παίκτες. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Προσπαθούμε από κάθε παιχνίδι εκτός από το αποτέλεσμα να βελτιωνόμαστε σε κάποιους τομείς».