Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Highlights και δηλώσεις από το Μ. Βρετανία – Ελλάδα

Newsbomb

Εθνική ομάδα: Δείτε τα highlights από την εύκολη επικράτηση της Ελλάδας κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία για την 3η αγωνιστική του Γ’ ομίλου στο Eurobasket 2022.

Η Εθνική πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς στο Μιλάνο κι έκανε άλλο ένα βήμα προς την εξασφάλιση της πρώτης θέσης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το ρεπό του, αλλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σε εξαιρετική ημέρα τον Κώστα Σλούκα. Ο Γιώργος Παπαγιάννης έδειξε ότι σταδιακά βρίσκει ρυθμό, ενώ το δικό τους λιθαράκι έβαλαν κι οι υπόλοιποι διεθνείς.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: «Καταρχήν ευχαριστούμε τους 1.500 και τα 11 εκατ. ή 22 εκατ. σε όλο τον κόσμο που υποστήριζουν την εθνική από καρδιάς. Και μαθηματικά σήμερα προκριθήκαμε άρα πάμε στο Βερόλινο. Θα πάμε τελικά, είναι μια ωραία πόλη και εγώ είχα πει ότι μου αρέσει. Είδατε όμως ότι έπρεπε να δουλέψει πολύ η ομάδα για να δείξει και κόντρα σε μια Αγγλία ανταγωνιστική».

Σε ερώτηση για το τι κρατάει από την αναμέτρηση είπε: «Κρατάμε πως πρώτον κάναμε το καμπ μπακ και στο ημίχρονο ήμασταν μπροστά με τρεις πόντους. Με κάθε σεβαμό στη Μεγάλη Βρετνία για να σκοράρει 43 πόντους το έκανε γιατί δεν δώσαμε προσοχή στην άμυνα και εμφανιστήκαμε χαλαροί. Ο Σλούκας με τον Παπαγιάννη είχαν καλές συνεργασίες και για αυτό τους δώσαμε φάσεις, γιατί ο Γιώργος βουτάει στη ρακέτα και ανοίγει και το χώρο στο Σλούκα. Είμαι ικανοποιημένος για αυτούς τους δύο αλλά όπως έχει πει έχουμε βάθος στον πάγκο και είδατε ήρθε και ο Λούντζης που έδωσε ενέργεια έδωσε ενέργεια, σκόραρε, έκανε δημιουργίες».

Όσο για το αν θα παίξει κόντρα στην Ουκρανία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, είπε: «Ναι θα παίξει αύριο (6/9). Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, δεν χρειάζεται να ρισκάρουμε. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερα».

Παπαγιάννης: «Στα νοκ άουτ θα είμαι έτοιμος»

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε ότι στα νοκ άουτ ματς θα είναι απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική. «Σίγουρα ήμουν καλά, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Ήταν ο δεύτερος αγώνας μου, χρειάζομαι φυσική κατάσταση. Έχω βρει τα πατήματα μου και μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες θα είμαι έτοιμος. Εγώ ήθελα να κάνω απλά πράγματα σήμερα, να δίνω το σκριν και να κόβω στο καλάθι», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση. Σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμος, σχολίασε: «Μέρα με τη μέρα νιώθω καλύτερα. Οι αυτοματισμοί είναι πιο εύκολοι. Στα νοκ άουτ θα είμαι έτοιμος», ενώ για το «3 στα 3», ανέφερε: «Είναι σημαντικό αλλά θα πρέπει να πούμε πως δεν ήμασταν τόσο καλά προετοιμασμένοι. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους. Πρέπει να το διορθώσουμε αυτό γιατί μπορεί να μας στοιχίσει στη συνέχεια».