Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Τα highlights κι οι δηλώσεις από το Ελλάδα – Ουκρανία

Newsbomb

Εθνική ομάδα: Δείτε τα highlights της επικράτησης της Ελλάδας επί της Ουκρανίας, με την οποία εξασφάλισε την πρώτη θέση του Γ’ ομίλου στο Eurobasket 2022.

Η Εθνική έκανε το «4 στα 4», έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με το εθνόσημο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ στάθηκε στα όσα έγιναν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, τα οποία «μεταφράστηκαν» στα όσα είδαμε στο παρκέ την τρίτη περίοδο. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πρώτο μέρος σκληρό παιχνίδι, τι έγινε εκεί:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα, στους παίκτες για την εμφάνιση τους, αυτοί το έκαναν εύκολο. Ήταν μια εκπληκτική προσπάθεια. Έτσι χτίζονται οι χαρακτήρες και οι ομάδες μέσω από δύσκολες συνθήκες χρειαζόμαστε και τέτοιου είδους καταστάσεις. Να σου βάλει ο αντίπαλος προβληματισμούς όπως έκανε η Ουκρανία αλλά και η Μεγάλη Βρετανία, θα μας χρησιμεύσει αυτό στη συνέχεια».

Στο τρίτο δεκάλεπτο τι έγινε και είδαμε μια τόσο διαφορετική ομάδα:

«Θα πάω λίγο πιο πίσω, πριν το τρίτο δεκάλεπτο, στο δεκάλεπτο πριν. Μου άρεσε αυτό που έγινε στα αποδυτήρια. Τα αποδυτήρια μένουν στα αποδυτήρια. Όσα έγιναν αυτό που είδατε μεταφράστηκε μέσα στο παρκέ. Όλα τα φώτα πρέπει να πέφτουν πάνω στους παίκτες. Δουλεύουμε αρκετά, συνειδητοποιούν αρκετά πράγματα, κάνουν εκπληκτικά βήματα προς την τελειότητα

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τον "Γολγοθά" που πέρασε ο Παπαγιάννης. Είναι αρωγοί μας όλες οι ομάδες που συνεργάζονται μαζί μας. Και ήταν ένας Γολγοθάς και ήταν σημαντικό που τον είχαμε και σήμερα αν και δεν ήταν καλός στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο και ο Σλούκας που έκανε ένα μαραθώνιο για να είναι έτοιμος. Για να κλείσουμε μου άρεσε αυτό που έγινε στο ημίχρονο με τους παίκτες».

Για την απουσία του Κώστα:

«Ναι δεν είναι μονό, είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Δείχνουμε σημάδια προόδου. Παραμένουμε πιστοί όλοι πως θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είτε είναι η μέρα μας, είτε όχι, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Αγραβάνης: «Εμείς το κάναμε εύκολο»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης δήλωσε στην ΕΡΤ, μετά το τέλος του αγώνα: «Στο πρώτο ημίχρονο η Ουκρανία ήταν σκληρή σε άμυνα και επίθεση, ενώ εμείς ήμασταν αρκετά νωθροί. Στο δεύτερο μέρος όχι μόνο δεν κάναμε πίσω αλλά βάλαμε τη διπλάσια ενέργεια και εμείς το κάναμε εύκολο. Και η εικόνα του πρώτου ημίχρονου ήταν σημαντική, το ενθαρυντικό είναι πως στο δεύτερο μέρος όλα τα παιδιά ήμασταν εκεί. Σκεπάσαμε το καλάθι μας. Ο Γιάννης έκανε φανταστική δουλειά στην επίθεση και φτάσαμε στη νίκη».

Επίσης, μίλησε για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια: «Αυτό που μας είπε και είπαμε και μεταξύ μας είναι πως δεν πάνε καλά τα πράγματα αλλά δεν πανικοβαλλόμαστε και πάμε να μπούμε στο δεύτερο μέρος για να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Έχουμε ένα ακόμα παιχνίδι για τον όμιλο μας, θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. θα αγωνιστεί λογικά και ο Κώστας και να σκεφτόμαστε όλες τις στιγμές του ομίλου».