ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Η επόμενη μέρα και το τέλος εποχής! (pics)

Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Η επόμενη μέρα και το τέλος εποχής! (pics)

Η Ελλάδα ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τον εαυτό της, πήγε κόντρα σε όλα τα στοιχήματα και κατάφερε να βρεθεί μια... ανάσα από τις οκτώ καλύτερες ομάδες του πλανήτη.

Στην καρδιά μας αναμφισβήτητα είναι η πρώτη, ωστόσο το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα χάθηκε και μαζί του πέταξε μακριά και μια πρόκριση που ίσως αργήσει να έρθει τις επόμενες τετραετίες. Ήταν το μομέντουμ αυτής της Εθνικής, που όλοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι έχει κάτι από εκείνη την ομάδα του 2004. Κάτι που μπορεί να την οδηγήσει εκεί που κανείς δεν πίστευε πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Στην καρδιά μας... παγκόσμιοι πρωταθλητές (pics+vid)

Πού χάθηκε το παιχνίδι
Όποιος πιστεύει πως το παιχνίδι χάθηκε στα πέναλτι, είναι το λιγότερο λάθος. Η Ελλάδα χθες (29/6) δεν αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά, επειδή ο Φάνης Γκέκας αστόχησε στο πέναλτι. Η Ελλάδα αποκλείστηκε από το Μουντιάλ, επειδή δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ την αριθμητική υπεροχή που είχε στην ημίωρη παράταση. Όπως είπε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, πέναλτι δεν χάνει, μόνο όποιος δεν εκτελεί. Οπότε οποιαδήποτε κατηγορία προς το πρόσωπο του Γκέκα είναι άστοχη.

1124655

Παγκόσμιο Κύπελλο - Φάση των 16: Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για το Ελλάδα – Κόστα Ρίκα

Μια παράδοση χρόνων που έπαιξε και αυτή το ρόλο της
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον Νάβας κατά τη διάρκεια των πέναλτι. Ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ νίκησε στο νόμισμα τον Ρουίζ ζήτησε από τον διαιτητή η Κόστα Ρίκα να εκτελέσει πρώτη από την «άσπρη βούλα». Η παράδοση στις 12 από τις 13 τελευταίες διαδικασίες πέναλτι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλει την ομάδα που εκτελεί πρώτη να πανηγυρίζει στο τέλος. Κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, με τον πιο άσχημο τρόπο για την Εθνική μας.

1124796

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά για την Εθνική ομάδα

Η επόμενη μέρα και η... γεύση που μας αφήνει αυτό το Μουντιάλ
Αναμφισβήτητα, το ματς με τους Κοσταρικανούς και ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Μουντιάλ, έκλεισε ένα κύκλο. Προπονητή, παικτών και νοοτροπίας. Ο μεγάλος αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης είπε αντίο στην γαλανόλευκη μετά από 139 εμφανίσεις. Παραμοίως και ο Φερνάντο Σάντος του οποίου το συμβόλαιο λήγει σήμερα (30/6). Ο Πορτογάλος τεχνικός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με 30 επίσημα παιχνίδια στη γαλανόλευκη μετρώντας 18 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες. Η πρώτη λέξη που θα έρθει στο μυαλό κάποιου είναι πίκρα. Πίκρα για τον τρόπο που αποκλείστηκε η Ελλάδα. Με μια πιο ώριμη σκέψη όμως, το μόνο που πήραμε από αυτό το... ταξίδι ήταν κέρδη. Οικονομικά, ψυχολογικά, μα τι σημασία έχουν όλα αυτά μπροστά στην εικόνα που δείξαμε στο εξωτερικό και στους παίκτες που έβαλαν τη σφραγίδα τους και άφησαν μεγάλες υποσχέσεις για τα επόμενα τουρνουά. Αυτή η ομάδα δεν αξίζει δάκρυα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την πιστέψουμε και να την αφήσουμε να μας φτάσει ακόμα ψηλότερα στο μέλλον.

ba8584922c3f9738faa4111a5e254890 L

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Σάντος: «Γράψαμε ιστορία»