ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υποδοχή… παγκόσμιων πρωταθλητών (photos+videos)

Υποδοχή… παγκόσμιων πρωταθλητών (photos+videos)

Εκατοντάδες Έλληνες φίλαθλοι υποδέχτηκαν με σημαίες και συνθήματα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος τους παίκτες της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου

Το αεροδρόμιο γέμισε από πλήθος κόσμου και υποδέχτηκε τους... ήρωες της Βραζιλίας. Η Εθνική μας ομάδα έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκανε για άλλη μια φορά όλη την χώρα περήφανη και όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος βρέθηκε εκεί για να πει το δικό του «ευχαριστώ».

Από νωρίς αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στο Ελ. Βενιζέλος και περίμεναν με σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα για τους διεθνείς.

Μετά από μία αεροπορική... Οδύσσεια που κράτησε πάνω από ένα 24ωρο, το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», λίγα λεπτά πριν τις 18:00. Το... ταξίδι της επιστροφής ήταν... δύσκολο για την αποστολή της εθνικής ομάδας, μια και μετά το Ρεσίφε, η Εθνική Ελλάδας «πέταξε» για το Σάο Πάολο και από εκεί για την Φρανκφούρτη, πριν φτάσει στον τελικό... προορισμό της.

Στις 18:00 η αποστολή της Εθνικής πάτησε αεροδρόμιο και λίγα λεπτά μετά οι παίκτες άρχισαν να βγαίνουν με την αποθέωση να είναι... τεράστια. Όλοι οι παίκτες αποθεώθηκαν με τον Φάνη Γκέκα να δέχεται τη μεγαλύτερη υποστήριξη, λόγω του χαμένου πέναλτι στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα.

Η αποχώρηση των ποδοσφαιριστών έγινε υπό δύσκολες συνθήκες, καθώς ο κόσμος είχε... πλημμυρίσει το «Ελ. Βενιζέλος». Κατά την αναχώρησή τους, οι Έλληνες παίκτες πήραν από μία ανθοδέσμη, ενώ ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρέθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών για την παρουσία τους και την στήριξή τους.

Αρχικά τους παίκτες εκπροσώπησε ο Κώστας Κατσουράνης: «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε εδώ αλλά και όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς για λίγο, δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε περισσότερη χαρά. Είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστούμε τον κόσμο που το αναγνωρίζει».

Ο Φάνης Γκέκας, που αποθεώθηκε από όλους όσους βρέθηκαν στο αεροδρόμιο, ευχαρίστησε τους πάντες για την στήριξη: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποδοχή αυτή. Και για εμένα αυτή η υποδοχή είναι ακόμη πιο σημαντικό αυτό που ζω εδώ».

«Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μας... Μας μένει ότι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό και ο κόσμος το αναγνώρισε», τόνισε ο Παναγιώτης Κονέ.

Ο Στέφανος Καπίνο, κατά την αναχώρησή του, ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες στιγμές: «Ελπίζουμε κι εμείς, η νέα γενιά, να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όπως έκαναν αυτά τα παιδιά».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Φετφατζίδης, ανέφερε: «Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη υποδοχή. Ευχαριστούμε πολύ. Το αξίζαμε αυτό».

Ακόμα, ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος... κλήθηκε από τους οπαδούς να... αναλάβει ως αρχηγός, ανέφερε: «Προσπαθήσαμε και φτάσαμε στους «16». Να είστε όλοι καλά» και σε ερώτηση για την παρουσία μικρών φιλάθλων, απάντησε: «Αυτή είναι η χαρά και η αγάπη του ποδοσφαίρου».

Στη συνέχεια μίλησε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος είπε: «Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά. Εύχομαι να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Τα παιδιά πέτυχαν το στόχο τους. Τώρα βλέπουμε τα προκριματικά του επόμενου Euro».

Τους διεθνείς υποδέχτηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός, που με τη σειρά του τόνισε: «Σήμερα είναι η μέρα των διεθνών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως όλοι οι Έλληνες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας το προπονητικό κέντρο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι δεδομένο και θα το δρομολογήσουμε».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την υποδοχή των διεθνών,

Θυμηθείτε το Live της άφιξης

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου - Φάση των 16: Τουρέ: «Σκάνδαλο το πέναλτι με Ελλάδα»

Μουντιάλ 2014- Σάντος: «Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου»