ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άννα Κορακάκη: Σημάδεψε το χρυσό και τις καρδιές των Ελλήνων

Άννα Κορακάκη: Σημάδεψε το χρυσό και τις καρδιές των Ελλήνων

Η σκοποβολή έγινε από χθες, Τρίτη (10/08/2016) ελληνική υπόθεση και η Άννα Κορακάκη κατάφερε έναν σπουδαίο άθλο, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 25μ. με πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η γαλανόλευκη σημαία κυμάτισε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με τη σπουδαία αθλήτρια να κάνει υπερήφανους τους Έλληνες σε ολόκληρη την Υφήλιο!

Αυτή είναι η 20χρονη από τη Δράμα που ανέβασε την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του κόσμου - Δάκρυα συγκίνησης και χαράς για το κορίτσι που δόξασε την χώρα μας

Με πίστη και προσήλωση στον στόχο της, η Άννα Κορακάκη νίκησε στον τελικό τη Γερμανίδα αντίπαλό της, Μόνικα Καρς με σκορ 8-6, και έτσι λίγες μόλις ημέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο με αεροβόλοστο πιστόλι στα 10μ. κατέκτησε την κορυφή του κόσμου, αποδεικνύοντας περίτρανα πως έχει μέλλον.

Η ίδια γράφει Ιστορία, αφού γίνεται η πρώτη αθλήτρια ύστερα από 104 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο μεγάλος Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη.

Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα. Την προετοιμασία προς το Ρίο υποστήριξε η εταιρεία Stoiximan, τη συμβολή της οποία η Άννα έχει χαρακτηρίσει «σωτήρια».

Η νίκη της Άννας προκαλεί ρίγη συγκίνησης και δάκρυα χαράς σε όλους μας, ξυπνώντας μνήμες από τα χρυσά μετάλλια του 1992 στη Βαρκελώνη που κέρδισαν η Βούλα Πατουλίδου και ο Πύρρος Δήμας.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.

Η τελική κατάταξη:

1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)

2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)

3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)

4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)

5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)

6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)

7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)

8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)

(Πηγή:onsports)

Ποιο είναι το χρυσό κορίτσι από τη Δράμα που έκανε την Ελλάδα περήφανη

Το «χρυσό κορίτσι» από τη Δράμα κατάφερε με τη βοήθεια του πατέρα και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη να πετύχει μια σπουδαία νίκη και να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Μάλιστα, στις δηλώσεις της αμέσως μετά τη νίκη της είπε ότι «πειθάρχησε» στις εντολές του προπονητή της και αυτό ήταν που της χάρισε τη νίκη.

Ο πατέρας της είχε διαβλέψει ότι η Άννα είχε κλίση προς τη σκοποβολή και ήταν εκείνος που ανέλαβε τις προπονήσεις της. Η 20χρονη είναι σήμερα φοιτήτρια είναι φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη.

Ο αγωνιώδης τελικός με τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς ολοκληρώθηκε με θριαμβευτικό τρόπο για την Άννα, η οποία έτρεξε αμέσως προς τον πατέρα και προπονητή της, Τάσο Κορακάκη.

Τηλεφωνικά συνεχάρη την Άννα Κορακάκη ο Προκόπης Παυλόπουλος

Η χρυσή ολυμπιακή επιτυχία σου, πραγματικά κορυφαίο αθλητικό επίτευγμα, κάνει υπερήφανη την Πατρίδα μας» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε τηλεγράφημα προς την Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 25μ. στο πιστόλι στο άθλημα της σκοποβολής.

Εκτός από το συγχαρητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε και τηλεφωνικά με την χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, για να της διαβιβάσει τα συγχαρητήρια προσωπικά.

Αλέξης Τσίπρας: Έστειλε συγχαρητήρια μέσω twitter

«Οι σπουδαίες ικανότητες και η επιμονή σου, σε οδήγησαν στην κορυφή! Θερμά συγχαρητήρια, Άννα!», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο twitter για το χρυσό μετάλλιο της Άννας Κορακάκη.

Σχετικές ειδήσεις