ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Απίστευτα ποσά στοιχημάτων στο φετινό Super Bowl

Απίστευτα ποσά στοιχημάτων στο φετινό Super Bowl

To Super Bowl είναι γεγονός ότι συγκεντρώνει τα βλέμματα εκατομμυρίων θεατών ανά τον κόσμο.

Το NFL άλλωστε είναι ένα λαοφιλές άθλημα στις ΗΠΑ, αλλά παραδοσιακά έχει ευρύ κοινό και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Ευρώπη και όχι μόνο. Εκτός αυτού, δε θα μπορούσε και να μην προσελκύσει και το ενδιαφέρον των απανταχού παικτών στοιχήματος που περιμένουν με ανυπομονησία το μεγάλο event. Tα προγνωστικά στοιχήματος έδωσαν και… πήραν πριν τον αγώνα και ο τζίρος άγγιξε εξωπραγματικά ποσά.

Το φετινό Super Bowl έκανε ρεκόρ στοιχηματισμού σε πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών και πραγματικά τα ποσά που καταγράφηκαν ως πονταρίσματα προκαλούν… ίλιγγο!

Συγκεκριμένα, στο Νιου Τζέρσεϊ, για το Super Bowl που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, τα έσοδα που καταγράφηκαν ως πονταρίσματα ανήλθαν περίπου στα 143,7 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα πάντα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών του Garden State.

Επίσης, το New Jersey Division of Gaming Enforcement (DGE) δημοσίευσε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη στοιχηματική δράση για το μεγάλο παιχνίδι που έγινε τις προηγούμενες ημέρες. Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι οι πίστες ιπποδρομιών του Νιου Τζέρσεϊ αλλά και στα καζίνο του Atlantic City, υπήρξε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα με αφορμή το Super Bowl LVI. Καταγράφηκε σημαντική αύξηση στα πονταρίσματα, με ποσοστό 22,4% υψηλότερο, συγκριτικά πάντα με το αντίστοιχο του 2021. Το συγκεκριμένο ποσοστό μεταφράζεται σε έσοδα ύψους 117,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να αναφερθεί επίσης, ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, οι παίκτες στο Garden State είχαν καλύτερες επιδόσεις και αποτελέσματα από το περασμένο έτος. Αυτό προκύπτει από τον αριθμό των 7,8 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψαν ως κέρδη οι στοιχηματικές πλατφόρμες, ενώ το 2021, το ποσό ανήλθε στα 11,3 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, για να γίνει αντιληπτό για τί ποσά μιλάμε, ο συνολικός αριθμός των αθλητικών στοιχημάτων που πληρώθηκαν, ανήλθε σε 135,9 εκατομμύρια δολάρια. Η συγκεκριμένη επίδοση ήταν αυξημένη κατά 28% το τρέχων έτος στο Super Bowl, ενώ το 2021 καταγράφηκαν 106,1 εκατομμύρια δολάρια ως συνολικό ποσό πληρωμών των πονταρισμάτων. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τα πονταρίσματα σε 12 στοιχηματικές εταιρείες αλλά και 24 εφαρμογές στοιχημάτων για αθλήματα σε φορητές συσκευές (κινητά, tablets) στο Νιου Τζέρσεϊ.

Κατά κοινή ομολογία και βάσει πάντα των αριθμών που προέκυψαν, τα πονταρίσματα και η στοιχηματική κίνηση, κάλυψε τις προσδοκίες των ειδικών πριν από το μεγάλο παιχνίδι του Super Bowl.

Στην πολιτεία της Νεβάδα συγκεκριμένα, καταγράφηκε το… εξωφρενικό ποσό των 180 εκατομμυρίων δολαρίων ως πονταρίσματα για το Super Bowl της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και έρχεται να ενισχύσει τη γενική εικόνα της αύξησης του ενδιαφέροντος των παικτών στοιχήματος όπως και στο Νιου Τζέρσεϊ. Τα έσοδα των δύο πολιτειών μαζί, ανέρχονται σε περισσότερα από 320 εκατομμύρια δολάρια, αριθμός που… ζαλίζει!

Ακόμη, δε μπορεί να μην αναφερθεί η Τεράστια αύξηση που παρουσιάστηκε στις συναλλαγές που κατέγραψε το GeoComply, για το Σαββατοκύριακο που διεξήχθη στο μεγάλο ραντεβού του Super Bowl, της τάξεως των 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Πώς ερμηνεύεται αυτό ποσοστιαία; Με 226% πάνω συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Να σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατέγραψαν άνοδο στα νόμιμα αθλητικά στοιχήματα, τόσο επίγεια όσο και διαδικτυακά, με 30 πολιτείες, συν την Ουάσιγκτον, να φιλοξενούν επί του παρόντος αγορές ζωντανών αθλητικών στοιχημάτων.

Επιπλέον, εκτός από στοιχηματικό ενδιαφέρον, το Super Bowl προσελκύει και τεράστιο αριθμό τηλεθεατών σε ολόκληρο τον πλανήτη οι οποίοι αδημονούν κάθε χρόνο για το μεγάλο event. Τον φετινό τελικό παρακολούθησαν περίπου 112,3 εκατομμύρια άτομα. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αυξημένος κατά 15.9 εκατομμύρια συγκριτικά με πέρυσι, το οποίο κατέγραψε το χαμηλότερο ρεκόρ από το 2007 κι έπειτα.

Για την ιστορία, στο μεγάλο γεγονός που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, οι Los Angeles Rams κέρδισαν το Super Bowl LVI έχοντας ως αντίπαλο τους Cincinnati Bengals, με το τελικό σκορ να είναι 23-20. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις στο κοινό του SoFi Stadium, που αποτελεί την έδρα των Los Angeles Rams, στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.